Page contents

YOUR HEALTH TODAY CHOICES IN A CHANGING SOCIETY 6Th Ed By TEAGUE – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 125942328X
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1259423284

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $32.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001994

YOUR HEALTH TODAY CHOICES IN A CHANGING SOCIETY 6Th Ed By TEAGUE – Test Bank

Chapter 6 – Fitness

Multiple-Choice Questions

1. The ability to perform daily living activities with vigor is known as
A. exercise.
B. skill-related fitness.
C. health-related fitness.
D. physical fitness.

Answer: C
Page(s): 126
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

2. Which of the following components of fitness is most associated with speed?
A. skill-related fitness
B. exercise
C. health-related fitness
D. physical activity-related fitness

Answer: A
Page(s): 126
Bloom’s: Understand
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

3. All of the following are associated with physical activity EXCEPT
A. reducing the pain and swelling of arthritis.
B. increasing depth of breathing.
C. decreasing output of hormones.
D. increasing bone density.

Answer: C
Page(s): 128
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

 

 

4. Which of the following statements about physical activity is FALSE?
A. Physical activity often improves the quality of sleep.
B. Short-term exercise has been shown to significantly improve cognitive functioning.
C. Physical activity decreases the risk of depression and anxiety.
D. Stress declines significantly with physical activity.

Answer: B
Page(s): 126-128
Bloom’s: Understand
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

5. Which of the following is an example of a vigorous-intensity exercise?
A. canoeing
B. walking the dog
C. jogging
D. golfing with no cart

Answer: C
Page(s): 129
Bloom’s: Understand
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

6. The American College of Sports Medicine’s recommendations for physical activity include a minimum of
A. 100 minutes of moderate-intensity exercise a week.
B. 75 minutes of moderate-intensity exercise a week.
C. 100 minutes of vigorous-intensity exercise a week.
D. 75 minutes of vigorous-intensity exercise a week.

Answer: D
Page(s): 129
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

 

 

 

 

7. Holly is preparing a workout plan and wants to include her target heart rate. Holly is 30 years old and wants to work out at 70 percent intensity. What is her target heart rate according to the maximum heart rate formula?
A. 154
B. 133
C. 163
D. 184

Answer: B
Page(s): 130
Bloom’s: Apply
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

8. The four components of cardiorespiratory training do NOT include
A. type.
B. frequency.
C. time.
D. weight.

Answer: D
Page(s): 130
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

9. Which of the following statements about the frequency of cardiorespiratory training is FALSE?
A. The ideal frequency for training is three times per week.
B. In general, it is necessary to exercise at least five times a week to obtain adaptation changes in the cardiorespiratory system.
C. To control weight, strong consideration should be given to exercising five or six times per week.
D. By following the recommended frequency for cardiovascular exercise, your resting heart rate and blood pressure will decrease.

Answer: B
Page(s): 130
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

 

 

10. The American College of Sports Medicine recommends that people exercise at a THR between ________ percent and ________ percent of their maximum heart rate.
A. 10; 20
B. 20; 45
C. 40; 55
D. 55; 80

Answer: D
Page(s): 130
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

11. Mandy, age 25, wants to lose some weight she gained over the holiday season. Mandy’s resting heart rate is 75 and her target heart rate objective is 75 percent. Using the maximum heart rate formula, what is Mandy’s target heart rate for exercise?
A. 105
B. 146
C. 190
D. 200

Answer: B
Page(s): 130
Bloom’s: Apply
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

12. Emma, a 27-year-old female, begins a cardiovascular training program. To achieve the maximum benefits from exercise, how often will she need increase the intensity and duration of her workout?
A. once a week
B. once a month
C. once every two weeks
D. once every three weeks

Answer: C
Page(s): 131
Bloom’s: Apply
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

 

 

13. Resistance training lends itself to all of the following health benefits EXCEPT
A. preventing osteoporosis.
B. improving quality of life.
C. reducing obesity.
D. preventing cancer.

Answer: D
Page(s): 132
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

14. Pilates, one of the most popular training exercises taught in health clubs today, is most strongly associated with which type of exercise training?
A. core-strength
B. strength-endurance
C. muscle power
D. flexibility

Answer: A
Page(s): 133
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

15. Which of the following statements about flexibility and flexibility training is FALSE?
A. Flexibility declines steadily once a person reaches adulthood.
B. Flexibility is highest in the teenage years.
C. Stretching programs can reduce the flexibility loss associated with aging.
D. Aging is accompanied by a shortening of tendons and increased rigidity in muscles and joints, thus reducing flexibility.

Answer: A
Page(s): 134
Bloom’s: Understand
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

 

 

 

 

16. Individuals with a(n) ________ body type gain muscle more easily than individuals with other body types.
A. somatotype
B. mesomorphic
C. endomorphic
D. ectomorphic

Answer: B
Page(s): 133
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

17. Stretching is very important in preventing injuries, reducing muscle tension, and promoting flexibility. Which of the following is NOT one of the popular stretching techniques for exercise?
A. ballistic
B. proprioceptive neuromuscular facilitation (PNF)
C. static
D. duration

Answer: D
Page(s): 134-135
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

18. What type of stretching is most recommended for general fitness purposes?
A. ballistic
B. proprioceptive neuromuscular facilitation
C. static
D. dynamic

Answer: C
Page(s): 135
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

 

 

 

19. Olympic and elite athletes often practice ________ stretching, which is not recommended for most people because it makes an individual vulnerable to muscle pulls and tears.
A. ballistic
B. proprioceptive neuromuscular facilitation
C. static
D. dynamic

Answer: A
Page(s): 135
Bloom’s: Understand
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

20. Which of the following statements regarding flexibility programs is FALSE?
A. To maintain flexibility, stretching a minimum of two or three times a week is recommended.
B. You will experience the greatest improvement in flexibility if you do your stretching exercises before aerobic exercise.
C. Stretch to a point of mild discomfort (not pain).
D. Stretches should be gentle, slow, and steady as part of your warm-up.

Answer: B
Page(s): 135
Bloom’s: Understand
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

21. You can turn light activity into moderate activity by increasing the
A. duration.
B. warm-up time.
C. intensity.
D. number of activities.

Answer: C
Page(s): 136
Bloom’s: Understand
Topic: Improving Your Health Through Moderate Physical Activity
Learning Objective: Explain how to improve health through moderate physical activity.

 

 

 

22. The expenditure of energy in activities other than exercise is known as non-exercise activity
A. fitness.
B. hypothermia.
C. thermogenesis.
D. endurance.

Answer: C
Page(s): 137
Bloom’s: Remember
Topic: Improving Your Health Through Moderate Physical Activity
Learning Objective: Explain how to improve health through moderate physical activity.

23. Which of the following statements regarding warm-ups and cool-downs is FALSE?
A. A minimum of 5 to 10 minutes should be devoted to cool-down.
B. Suggested warm-up exercises include a low-intensity version of the exercise you are about to engage in.
C. When you continue light activity for a cool-down, blood vessels gradually return to their normal smaller diameter.
D. Taking a hot shower immediately after a main exercise program effectively aids in cool-down and blood flow return to the heart.

Answer: D
Page(s): 140
Bloom’s: Remember
Topic: Special Considerations in Exercise and Physical Activity
Learning Objective: Discuss special considerations in exercise and physical activities.

24. Which of the following is NOT a common sign that someone has overexerted himself during an exercise session?
A. pain or pressure in the left midchest and shoulder
B. cold sweat or fainting
C. rapid pulse immediately followed by a very slow pulse
D. symptoms of a “runner’s high”
Answer: D
Page(s): 140
Bloom’s: Remember
Topic: Special Considerations in Exercise and Physical Activity
Learning Objective: Discuss special considerations in exercise and physical activities.

 

 

 

25. Krista is a softball catcher in Texas. Which of the following is NOT one of the key strategies Krista would use to prevent excessive increases in body temperature and heat disorders?
A. drinking plenty of fluids before exercise
B. skin wetting
C. dressing in several thin layers of clothes
D. drinking plenty of fluids during exercise

Answer: C
Page(s): 141-142
Bloom’s: Apply
Topic: Special Considerations in Exercise and Physical Activity
Learning Objective: Discuss special considerations in exercise and physical activities.

26. When does the most significant drop in physical activity typically occur in people’s lives?
A. early middle school years
B. later high school years and freshman year of college
C. later college years and immediately following
D. the years following the birth of children

Answer: B
Page(s): 143
Bloom’s: Remember
Topic: Physical Activity for Life
Learning Objective: Explain strategies to incorporate physical activity for life.

27. Common barriers to an active lifestyle cited by adults include all of the following EXCEPT
A. fear of injury.
B. perception that exercise is boring.
C. lack of confidence.
D. social pressures.

Answer: D
Page(s): 143
Bloom’s: Remember
Topic: Physical Activity for Life
Learning Objective: Explain strategies to incorporate physical activity for life.

 

 

 

28. Which of the following statements about changing one’s lifestyle to be more active is FALSE?
A. Self-assessment is critical in the preparation stage.
B. Goal setting is essential in the action stage.
C. When you have been physically active almost every day for at least 6 months, you are in the maintenance stage.
D. The termination stage comes when an individual becomes unable to do the activity.

Answer: D
Page(s): 143-144
Bloom’s: Remember
Topic: Physical Activity for Life
Learning Objective: Explain strategies to incorporate physical activity for life.

True/False Questions

29. A sedentary lifestyle has been associated with 28 percent of deaths from the leading chronic diseases, including cancer, heart disease, osteoporosis, diabetes, high blood pressure, and obesity.

Answer: True
Page(s): 126
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

30. Aerobic fitness has been shown to prevent or slow down the loss of cognitive functions associated with advancing age.

Answer: True
Page(s): 126-127
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

31. Physical activity has been shown to have little influence on mood.

Answer: False
Page(s): 127
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

32. Research suggests that 150 minutes of moderate physical activity each week is necessary for substantial health benefits.

Answer: True
Page(s): 128
Bloom’s: Remember
Topic: What Is Fitness?
Learning Objective: Discuss benefits and guidelines of physical activity and exercise.

33. The ACSM recommends that people exercise at a THR between 25 and 40 percent of their maximum heart rate.

Answer: False
Page(s): 130
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

34. It is not possible to achieve significant cardiorespiratory improvements by exercising for only 10 minutes at a 90 percent intensity level.

Answer: False
Page(s): 131
Bloom’s: Understand
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

35. As a general rule, it takes people between the ages of 20 and 29 two weeks to adapt to a cardiorespiratory activity workload.

Answer: True
Page(s): 131
Bloom’s: Remember
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

36. One must combine low resistance with a high number of repetitions to optimally enhance strength.

Answer: False
Page(s): 132-133
Bloom’s: Understand
Topic: Components of Health-Related Fitness
Learning Objective: Explain the components of health-related fitness.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart