Page contents

Your Career How To Make It Happen 9th Edition by Lauri Harwood – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1305494830
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305494831

In Stock

$28.00

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001993

Your Career How To Make It Happen 9th Edition by Lauri Harwood – Test Bank

True / False

1. It is a good idea to bring copies of your resume to a Career Network meeting.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 1

2. To respect your network contacts’ time, do not bother them with updates about your job search.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 1

3. You should send thank-you notes only to Career Network meeting contacts who give you a referral for your job search.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 1

4. You should wait until you have a job before joining a professional organization because your employer may pay your dues.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

5. Applying through online job boards is the best and easiest way to get a job.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

6. A volunteer position related to your career field can help you build your network of contacts for your future job search.
a. True
b. False
ANSWER: True
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

7. To get a good job fast, apply for every job in your field that you see online or learn about through your Career Network.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 3

8. A stretch job is a job in which the employer requires long hours.
a. True
b. False
ANSWER: False
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 3

Multiple Choice

9. It’s a good idea to ask people in your Career Network to provide which of the following?
a. Good tips for what school to attend
b. What their current salary is so that you will understand if you want to follow their career path
c. A Warm Introduction to get your resume to a prospective employer

ANSWER: c
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 1

10. When you meet with a Career Network contact, you should:
a. give that person two copies of your resume.
b. be considerate of that person’s time.
c. ask for the names of two other contacts.
d. all of the above

e. none of the above

ANSWER: d
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 1

11. The U.S. Bureau of Labor Statistics reported that 70 percent of all jobs are found ________.
a. through the Internet
b. through networking
c. through professional and trade associations
d. all of the above
e. none of the above
ANSWER: b
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

12. Good things to keep track of about people in your Career Network include:
a. contact information, including how to spell their name.
b. how you came to know them (introduction, at a career fair, etc.).
c. notes about your last interaction and plans for your next interaction.
d. all of the above

e. none of the above

ANSWER: d
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

13. You will have many job leads. What information should you keep track of for each one?
a. Job title or description, contact information, and interactions list
b. Job position and estimated number of people applying for this job
c. Jobs close to your home that are outside of your career field and interest
d. All of the above

e. None of the above

ANSWER: a
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 1

14. A good source of job leads is your Career Network and ____.
a. classified advertisements
b. career/job fairs
c. the Internet

d. all of the above

e. none of the above

ANSWER: d
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

15. Which of the following would be good to ask members of your Career Network?
a. Do you know of any job openings?
b. Do you know of anyone who might know of job openings?
c. Do you have any suggestions for my job search?

d. All of the above

ANSWER: d
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 3

16. A current job target is:
a. a job that is ideal for you right now and matches your qualifications and interests at this time.
b. a job that you could easily target and get, likely because you are overqualified.
c. a job that is your “dream job,” is difficult to get, and requires lots of targeted effort.
ANSWER: a
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 3

17. You should rate job openings to determine how well the jobs fit your needs because:
a. you can tell your Warm Introduction how good a match the job is to your interests.
b. you may not have time to apply for every job opening, so it is important to know which jobs to focus on.
c. you need to track how long it takes to apply for each type of job so that you can use your time well.
ANSWER: b
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 3

Essay

18. Describe a Career Network meeting that you might have, including how to prepare, how the meeting might proceed, a few example questions you would ask, and what to do immediately after the Career Network meeting.
ANSWER: Student answers should include one or more items from (1) “Step 4: Prepare for Every Career Network Meeting” (list questions, look at company website, print two copies of your resume); (2) “Step 5: Meet with Your Connection” (call or arrive early; explain your want to learn from their experience; listen for employer needs, work environment, keywords, how companies fill jobs; describe your job specific goals at the end of the meeting, including Personal Brand Statement and 30-Second Commercial; request other connections; ask if they can share your resume with others; end on time); (3) “Good Questions to Ask in a Career Network Meeting”; and (4) follow up with a thank-you note.
(Sample answer: Have materials you’ve collected/created during previous sections. Sit down in person with, or call, someone who is a connection of a connection. Learn about their career and their company. Briefly talk about your job search goals, using your Personal Brand Statement and 30-Second Commercial. You’ll maybe learn about jobs that aren’t posted anywhere, or you’ll get leads for newly posted jobs. Ask about workplace culture/typical career path. Ask about advice for your job search. Ask for recommendations on jobs or connections. You might ask your connection to pass on your resume directly. Always follow up with a thank-you letter.)
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

19. (a) Why is it important to connect with more people in your profession or trade? (b) List three ways to get connected.
ANSWER:
(a) The more time you spend with others who work in your career field, the more likely it is that you will learn about job openings and gain valuable information that you can use in interviews and on the job. The earlier you start, the more contacts you will gather.
(b) Get connected by (list three) attending career fairs, attending networking events (sponsored by college, chamber of commerce, job seeker groups such as veterans), participate in professional associations and industry trade groups, do volunteer work, and “try before you buy” through internships, summer jobs, volunteer positions, or cooperative education.
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 2

20. Describe how to compare job openings to select which job openings to apply for.
ANSWER: Student answers should describe how to categorize the jobs (is the job is a stretch, target, or contingency job—that is, hard to get or dream job; ideal for right now; or a backup plan for which you are overqualified) and rate them on a simple 3, 2, 1 scale based on both personal interests/needs and qualifications.
POINTS: 1
LEARNING OBJECTIVES: 3

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart