Page contents

World Religions 7th Edition by Warren Matthews – Test Bank

Instant delivery only

 

In Stock

$29.00

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001985

World Religions 7th Edition by Warren Matthews – Test Bank

Chapter 10: Islam

MULTIPLE CHOICE

1. The first wife of the Prophet Muhammad was
a. Khadijah.
b. Aishah.
c. Fatima.
d. Aminah.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 338

2. A Hajj is a pilgrimage to the city of
a. Jerusalem.
b. Mecca.
c. Yathrib.
d. Medina.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 344

3. The Shari’a consisted of
a. analogies used to apply the Qur’an.
b. the opinions of Muslim leaders.
c. the duties God placed on Muslims.
d. successors of the prophet Muhammad.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 349

4. The Muslim calendar begins in the year
a. of Muhammad’s birth.
b. Muhammad received his first revelation.
c. of Muhammad’s death.
d. of the Hijrah.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 340

5. Muslims believe the central fact of Islam to be
a. Shari’a.
b. the Hadiths.
c. the Qur’an.
d. the Bible.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 336

6. In seventh century Mecca, the key organization in Arab society was the
a. tribe.
b. clan.
c. state.
d. church.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 337

7. If you could visit the Ka’bah, you would find
a. a single deity to worship.
b. a cemetery.
c. the Black Stone.
d. a farmer’s market in Mecca.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 337

8. The Prophet Muhammad’s youth was marked by
a. wealth and privilege.
b. a happy life with his parents.
c. poverty and loss.
d. a sheltered life.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 338

9. Muhammad’s first converts came from
a. neighboring villages.
b. his own household.
c. Yathrib.
d. a foreign tribe.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 339

10. During the early years of Islam, the Prophet enjoined his followers to face the direction of ____ for daily prayer.
a. Mecca
b. Yathrib
c. Badr
d. Jerusalem

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 344 | pg. 349

11. A practicing Muslim is expected to pray
a. three times a day.
b. once daily.
c. a minimum of five times a day.
d. constantly.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 345

12. The day/time of community prayer in the mosque for Muslims is
a. noon on Friday.
b. Saturday at dawn.
c. sunset on Friday.
d. Sunday at dawn.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 345

13. The most sacred place a Muslim visits during the Hajj is
a. the city of Mina.
b. Arafat.
c. the Zamzam Well.
d. the Ka’bah.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 346

14. One of the reasons the Qur’an is considered to be the one miracle in Islam is that
a. it was written by the angel Gabriel.
b. the Prophet was illiterate.
c. it was written by Allah.
d. the Prophet did not speak Arabic.

ANS: B PTS: 1 REF: pg. 346

15. The Arab intellectual who attempted to bridge the division between orthodox and mystical Islam was
a. al-Hallaj.
b. Nasr.
c. Rumi.
d. al-Ghazali.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 352

16. The 10-15% of Muslims who regard themselves as the most pious, holy, and Allah-inspired members of the Prophet’s family are
a. Sunnis.
b. Hanbalites.
c. Shi’ites.
d. Wahabists.

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 357

17. Whose martyrdom is commemorated by Shi’ites every year in the month of Muharram?
a. Hasan
b. Wahab
c. al-Ghazali
d. Husayn

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 348

18. Sunni Muslims believe
a. an election should be used to select a spiritual leader.
b. God chooses his imam.
c. in self-flagellation to commemorate during Muharram.
d. the Prophet intended ‘Ali to be a religious leader.

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 348

19. What African American man formed the Nation of Islam?
a. Elijah (Poole) Muhammad
b. Malcom Little (Malcom X)
c. Wallace Deen Muhammad
d. Louis Farrakhan

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 359

20. In the Muslim worldview, what is the foundation on which an exemplary life of action is built?
a. a charitable spirit
b. daily prayer/ritual
c. confessing proper beliefs
d. yearly Hajj

ANS: C PTS: 1 REF: pg. 361

21. The absolute singleness of Allah leads Islam to denounce every form of
a. blasphemy.
b. greed.
c. covetousness.
d. idolatry.

ANS: D PTS: 1 REF: pg. 361

22. Based on Muslim beliefs, where do humans place in the order of nature?
a. above other creatures
b. below other creatures
c. equal to all creatures
d. not placed at all

ANS: A PTS: 1 REF: pg. 362

TRUE/FALSE

1. Men and women can be found praying together at a mosque.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 366

2. Muslims believe that divine judgment after death leads either to heaven or to hell.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 366

3. Islam teaches aggression at every opportunity.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 365

4. In Muslim tradition, the Ka’bah was built by Abraham and Ishmael.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 337

5. Muslims believe that jinn are created from fire and humans are created from clay.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 338

6. Muslims give to beggars, but there is no community organization of charity.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 345

7. When his father died, Muhammad inherited great wealth.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 337

8. Before the revelations of the Prophet Muhammad, Arabs had no belief in deities.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 337

9. Muhammad’s initial response to receiving his first revelation from the angel Gabriel was one of great excitement and joy.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 338

10. The “satanic verses” are verses allegedly given to the Prophet that allowed Arabs to worship three traditional goddesses.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 339

11. The Shahada states that there is only one God without partners or descendants.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 344

12. The giving of alms as a direct gift of compassion from one believer to another is known as zakat.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 345

13. In Muslim belief, fasting is valued for its ability to clear a person’s spiritual perception.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 346

14. The spread of Islam beyond Arabia was one of the most rapid expansions of a religion in the history of the world.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 348

15. The Muslim expansion under ‘Umar limited Christians in their travels for trade and religious pilgrimage.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 349

16. During the expansion of Islam, a Muslim victory meant that everyone in that territory became a Muslim.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 354

17. The most famous building for outsiders in India, the Taj Mahal, was built by a Muslim ruler for his beloved wife.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 355

18. In general, Muslim men in the U.S. are permitted to marry women of other faiths.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 359

19. Islam teaches a firm monotheism.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 361

20. Muslims do not believe in angels as messengers of Allah.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 361

21. Muslims believe that all humans of any race/location are called to submit to Allah.

ANS: T PTS: 1 REF: pg. 362

22. Marriage is considered a sacrament in Islam.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 365

23. Participation in the Hajj is open to all — Muslim and non-Muslim alike.

ANS: F PTS: 1 REF: pg. 367

MATCHING

Match each definition to the corresponding term.

a. Mahdi
b. Sunnis
c. Husayn
d. caliph
e. Shi’ites

1. grandson of Muhammad; son of Ali

2. a successor to the Prophet

3. the larger group of Muslims

4. the smaller group of Muslims

5. in Shi’ite Islam, the expected one

1. ANS: C PTS: 1

2. ANS: D PTS: 1

3. ANS: B PTS: 1

4. ANS: E PTS: 1

5. ANS: A PTS: 1

Match each definition to the corresponding term.

a. Sunna
b. rak’a
c. sadaqa
d. salat
e. hadiths

6. informal charity among Muslims

7. customs or traditions of the Prophet

8. reports of what the Prophet said or did

9. complete cycle of prayer ritual

10. five periods of daily prayer

6. ANS: C PTS: 1

7. ANS: A PTS: 1

8. ANS: E PTS: 1

9. ANS: B PTS: 1

10. ANS: D PTS: 1

Match each definition to the corresponding term.

a. mihrab
b. ihram
c. dhimmi
d. hanif
e. rasul

11. state of purity

12. worshipper of one god

13. a person protected by Muslims

14. niche indicating direction of Mecca

15. messenger

11. ANS: B PTS: 1

12. ANS: D PTS: 1

13. ANS: C PTS: 1

14. ANS: A PTS: 1

15. ANS: E PTS: 1

ESSAY

1. Identify and describe in detail what was considered to be the most valuable social and political asset of seventh century Mecca. Include to whom, why, and how this asset was important.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 337

2. What action by the Prophet is identified as adding a new dimension to the story of early Islam? Briefly describe how and why this new dimension impacted the life of the Prophet.

ANS:
Not provided

PTS: 1 REF: pg. 340

3. Describe the events and circumstances surrounding the first truce between Muslims and Meccans in March of 628. What was the Prophet’s role, and how did the truce benefit his cause?

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 343

4. In the year 630, when the Prophet’s army regained the city of Mecca for Islam, what did the Prophet do with the Ka’bah? Include a description of the significance of this act and its impact on early Islam and Arab society.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 344

5. Identify and briefly describe each of the Five Pillars of Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 345-346

6. Briefly describe what is known about the Prophet’s attitude toward women.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 346

7. Identify and briefly describe the two primary sources involved in the Prophet Muhammad’s formation of Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 346

8. Describe the series of events leading up to the final and irreparable split between Sunni and Shi’ite Muslims.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 346-347

9. Describe the Arab system of dhimmi, and how it applied to Jews and Christians during the expansion of Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 349

10. Identify and briefly describe the four main schools of Shari’a interpretation, including which dimension of Shari’a is emphasized by each.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 349-350

11. Identify and describe the symbol used by Seyyed Hussein Nasr to depict the relationship between the Shari’a (law) and the Tariqah (way).

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 351

12. Identify the two aspects of Christian doctrine with which Muslim beliefs conflict most. Include reasons why they conflict.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 353

13. Identify and describe each of the three ways Islam established itself in India.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 354-355

14. Identify and describe the 18th century Muslim movement most often identified in the 21st century as the inspiration for radical Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 356

15. Briefly describe the primary challenges that modern education has brought to Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 355-356

16. Describe the main difference between Sunni and Shi’ite views of the role of the imam in Muslim life.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 348

17. Name the four ways Islam believes God communicates with humanity.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 361

18. Briefly describe the current status of women in Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 365

19. Briefly describe the expected activities of an observant Muslim during Ramadan.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 366

20. Identify the theological errors of Jews and Christians according to Islam.

ANS:
Not provided.

PTS: 1 REF: pg. 369

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart