Page contents

Understanding Normal and Clinical Nutrition 10th Edition by Sharon Rady Rolfes – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285458761
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285458762

In Stock

Original price was: $95.00.Current price is: $40.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001926

Understanding Normal and Clinical Nutrition 10th Edition by Sharon Rady Rolfes – Test Bank

1. What element is found in proteins but NOT in carbohydrates and fats?
a. Carbon b. Oxygen
c. Calcium d. Nitrogen
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

2. In comparison to the composition of carbohydrates and fats, which element found in proteins makes them unique?
a. Carbon b. Oxygen
c. Nitrogen d. Hydrogen
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

3. Which of the following is the primary factor that differentiates one amino acid from another?
a. The side group b. The central carbon atom
c. The number of oxygen atoms d. The number of nitrogen atoms
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

4. Which of the following elements is found in certain amino acids?
a. Iron b. Sulfur
c. Calcium d. Potassium
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

5. Which of the following terms is NOT used to classify amino acids in the diet?
a. Essential b. Nonessential
c. Partially essential d. Conditionally essential
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

6. How many different kinds of amino acids make up proteins?
a. 8 b. 10
c. 14 d. 20
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

7. Which of the following is NOT contained in an amino acid?
a. An acid group b. An amino group
c. An aldehyde group d. A central carbon atom
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

8. Approximately how many different amino acids are used in the synthesis of body proteins?
a. 5 b. 10
c. 20 d. 35
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

9. What is the simplest amino acid?
a. Valine b. Glycine
c. Alanine d. Methionine
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

10. Which of the following is NOT an essential amino acid in human nutrition?
a. Proline b. Threonine
c. Methionine d. Tryptophan
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

11. Any of the following can be used by the body for the synthesis of a nonessential amino acid EXCEPT
a. a fragment of fat. b. an essential mineral.
c. an essential amino acid. d. a fragment of carbohydrate.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

12. What amino acid is classified as conditionally essential when dietary intake of phenylalanine is insufficient or the body cannot normally metabolize phenylalanine?
a. Cysteine b. Tyrosine
c. Glutamine d. Isoleucine
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

13. Which of the following is a feature of an essential amino acid?
a. It is not necessary in the diet
b. It must be supplied by the diet
c. It can be made from fat in the body
d. It can be made from glucose in the body
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

14. What type of reaction is required to bind two molecules of glycine together and release a molecule of water?
a. Hydrolysis b. Deamination
c. Denaturation d. Condensation
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

15. When two amino acids are chemically joined together, the resulting structure is called a
a. dipeptide. b. diglyceride.
c. polypeptide. d. disaccharide.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

16. What is the composition of a tripeptide?
a. One amino acid with three carbons
b. Three amino acids bonded together
c. One amino acid with three acid groups
d. Three small protein chains bonded together
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

17. What is meant by the amino acid sequence of a protein?
a. Number of side chains in the protein
b. Folding arrangement of the peptide chain
c. Order of amino acids in the peptide chain
d. Order of only the essential amino acids in the protein
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

18. A dispensable amino acid is one that
a. is not needed by the body.
b. can be synthesized by the body.
c. can be used to synthesize an indispensable amino acid.
d. cannot be synthesized by the body because of a genetic defect.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

19. In comparison to the well-defined structure of starch, which of the following is the most important factor that allows for the synthesis of thousands of different proteins?
a. Number of cell ribosomes
b. Number of different amino acids
c. Availability of amino acids containing sulfur
d. Availability of amino acids containing hydroxyl groups
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

20. Which of the following would be classified as a polypeptide?
a. 1 amino acid b. 3 amino acids bonded together
c. 9 fatty acids bonded together d. 20 amino acids bonded together
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

21. The following amino acids are linked together: glycine-lysine-valine. This compound is a
a. dipeptide. b. tripeptide.
c. polypeptide. d. oligopeptide.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

22. The weak electrical attractions within polypeptide chains account for the protein’s
a. primary structure. b. secondary structure.
c. tertiary structure. d. quaternary structure.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

23. Which of the following is a feature of hemoglobin?
a. It has no tertiary structure
b. It holds the mineral calcium
c. It is constructed of 4 polypeptide chains
d. It has no primary or secondary structure
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

24. An example of a protein with quaternary polypeptide structures is
a. insulin. b. tryptophan.
c. hemoglobin. d. disulfide bridges.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

25. What is the process by which heat or acidity disrupts the normal shape of a protein chain?
a. Digestion b. Condensation
c. Denaturation d. Hydrogenation
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

26. The application of heat or acid to a protein that causes its shape to change is known as
a. stiffening. b. condensation.
c. denaturation. d. destabilization.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

27. What process results in the hardening of an egg when it is exposed to heat?
a. Solidification b. Denaturation
c. Condensation d. Protein interaction
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.1 The Chemist’s View of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.1 – 6.1 – Recognize the chemical structures of amino acids and proteins.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

28. After a hamburger is eaten, in what organ is the hydrolysis of its proteins initiated?
a. Mouth b. Stomach
c. Small intestine d. Large intestine
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

29. What is the name of the inactive form of the protein-splitting enzyme in the stomach?
a. Peptidase b. Propepsin
c. Pepsinogen d. Propeptidase
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

30. In what organ is pepsin active?
a. Stomach b. Pancreas
c. Small intestine d. Large intestine
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

31. What digestive enzyme would be most affected in people who are unable to produce hydrochloric acid?
a. Pepsin b. Transaminase
c. Pancreatic protease d. Intestinal peptidase
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

32. Protein-hydrolyzing enzymes are commonly known as
a. proteases. b. hydrolyzers.
c. prodigestins. d. denaturases.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

33. The function of a protease is to
a. hydrolyze proteins. b. synthesize proteins.
c. hydrolyze ribosomes. d. synthesize ribosomes.
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

34. What is the chief function of pepsin?
a. Emulsifies dietary proteins
b. Activates hydrochloric acid
c. Activates pancreatic proteases
d. Cleaves proteins into smaller polypeptides
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

35. What percentage of dietary protein is hydrolyzed in the mouth?
a. 0 b. 5-10
c. 15-20 d. 25-30
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

36. After digestion of proteins, what products are absorbed into the circulation?
a. Free amino acids only
b. Free amino acids and oligopeptides
c. Free amino acids and dipeptides only
d. Free amino acids, and a few dipeptides and tripeptides
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

37. What is the usual fate of orally ingested enzyme supplements?
a. Digested by gastrointestinal proteases
b. Rapidly degraded by salivary secretions
c. Mostly absorbed in original form from the stomach
d. Completely absorbed in original form from the jejunum
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

38. Which of the following statements is NOT characteristic of enzymes?
a. They are all catalysts
b. They have a protein structure
c. They can be destroyed by heat
d. They are involved in synthesis reactions only
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

39. Which of the following describes the structure of pepsin?
a. Lipid b. Protein
c. Nucleic acid d. Carbohydrate
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

40. All of the following are fates of amino acids within the small intestine EXCEPT
a. some may be used for energy by the intestinal cells.
b. some may be used for synthesis of gastric protease.
c. some may be used for synthesis of proteins by the intestinal cells.
d. they may be transported across the intestinal cell membrane to the capillaries.
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

41. Of the following sources of amino acids, which would be best absorbed in normal, healthy people?
a. Whole proteins b. Predigested proteins
c. Proteins from raw foods d. Mixture of free amino acids
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

42. Your cousin Wanda was born with a genetic defect affecting her digestion, namely, a lack of intestinal villus tripeptidases and dipeptidases. Which of the following digestive processes would NOT take place?
a. Protein → oligopeptides b. Peptides → amino acids
c. Amino acids → peptides d. Polypeptides → tripeptides
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.2 Digestion and Absorption of Proteins
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.2 – 6.2 – Summarize protein digestion and absorption.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

43. Which of the following describes a process in protein synthesis?
a. The code to make a protein is carried by a strand of messenger RNA
b. The final step in completing the protein is carried out in the mitochondria
c. The function of transfer RNA is to assist in absorption of amino acids into the cell
d. The DNA binds to ribosomes and directs uptake of specific amino acids to form the peptide chain
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

44. Which of the following is a characteristic of protein synthesis?
a. Mitochondria are bound to DNA to initiate peptide bond synthesis
b. Messenger RNA is constructed from a DNA template to carry instructions
c. Hormones carry messages from RNA to DNA to direct peptide bond synthesis
d. RNA transfers up to 6 amino acids simultaneously to the mitochondria for peptide elongation
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

45. The process whereby messenger RNA is made from a DNA template is
a. expression. b. sequencing.
c. transcription. d. ribosome assembly.
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

46. What is a ribosome?
a. A template for protein synthesis
b. A hard knot of subcutaneous protein mass
c. A structure upon which proteins are assembled
d. An antibody synthesized by specialized immune cells
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

47. Which of the following does NOT describe a feature of protein in nutrition?
a. The study of the body’s proteins in known as proteomics
b. Protein synthesis requires messenger RNA and transfer RNA
c. Most of the body’s thousands of proteins have been studied thoroughly
d. The synthesis of a protein by following the genetic code is known as gene expression
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

48. Your college dormitory roommate, James, told you that he’s had anemia for quite some time and that it’s from having abnormally-shaped hemoglobin. What type of anemia does James have?
a. Sickle-cell anemia b. Macrocytic anemia
c. Iron-deficiency anemia d. Low oxygen-carrying anemia
ANSWER: a
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

49. A common genetic variation which causes a change in the amino acid sequence in the structure of hemoglobin leads to the disease
a. diabetes. b. marasmus.
c. phenylketonuria. d. sickle-cell anemia.
ANSWER: d
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

50. Which of the following is characteristic of sickle-cell anemia?
a. The disorder can be serious but not fatal
b. The disorder leads to depression of energy expenditure
c. The abnormal structure of the hemoglobin alters the shape of the red blood cell
d. The hemoglobin amino acid sequence is abnormal in all four of the polypeptide chains
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

51. What is the structure of an enzyme?
a. Lipid b. Protein
c. Nucleic acid d. Carbohydrate
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

52. What protein is intimately involved in the formation of scar tissue in wound healing?
a. Albumin b. Thrombin
c. Collagen d. Hydroxyproline
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

53. What type of protein would the body make in order to heal a wound?
a. Ferritin b. Albumin
c. Collagen d. Hemoglobin
ANSWER: c
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Apply

54. What term signifies when a cell makes a protein under the directions of a gene?
a. Gene encoding b. Gene expression
c. Protein secretion d. Protein amplification
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

55. Which of the following is a characteristic of hormones?
a. Inactivate bacteria b. Act as messenger molecules
c. Coordinate visual response d. Act as buffers in the bloodstream
ANSWER: b
POINTS: 1
REFERENCES: 6.3 Proteins in the Body
LEARNING OBJECTIVES: UNCN.RPW.10.6.3 – 6.3 – Describe how the body makes proteins and uses them to perform various roles.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart