Page contents

Test Bank Of Information Technology for Managers 2nd Edition By by George Reynolds

Instant delivery  only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1305389832
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305389830

In Stock

Original price was: $100.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002084

Test Bank Of Information Technology for Managers 2nd Edition By by George Reynolds

CHAPTER 6— COLLABORATION TOOLS

MULTIPLE CHOICE

1. A(n) _____ allows users to leave messages or read public messages that announce upcoming events, new products, and changes in services as well as solutions to problems encountered using the organization’s products or services.
a. electronic bulletin board
b. calendaring software
c. presence information tool
d. intermediate workspace

ANS: A
RATIONALE: An electronic bulletin board allows users to leave messages or read public messages that announce upcoming events, new products, and changes in services as well as solutions to problems encountered using the organization’s products or services. Organizations often add bulletin board capabilities to their Web sites to attract a community of users and increase site traffic.

2. Why do organizations add bulletin board capabilities to their Web sites?
a. To create audio programs
b. To provide technical support
c. To increase site traffic
d. To upgrade system software

ANS: C
RATIONALE: An electronic bulletin board allows users to leave messages or read public messages that announce upcoming events, new products, and changes in services as well as solutions to problems encountered using the organization’s products or services. Organizations often add bulletin board capabilities to their Web sites to attract a community of users and increase site traffic.

3. Which of the following is a collaboration tool used by organizations to keep visitors informed about developments associated with the organization?
a. A shared workspace
b. Web conferencing
c. A presence information tool
d. An electronic bulletin board

ANS: D
RATIONALE: An electronic bulletin board allows users to leave messages or read public messages that announce upcoming events, new products, and changes in services as well as solutions to problems encountered using the organization’s products or services. Organizations often add bulletin board capabilities to their Web sites to attract a community of users and increase site traffic. Often the bulletin board is used to keep visitors informed about developments associated with the organization.

4. A _____ is a Web site in which contributors provide ongoing commentary on a particular subject. It is also used as a personal online diary or as a way to address current issues and local news.
a. wiki
b. blog
c. podcast
d. Webcast

ANS: B
RATIONALE: A blog is a Web site in which contributors provide ongoing commentary on a particular subject. A blog is sometimes used as a personal online diary or as a way to address current issues and local news.

5. Increasingly, organizations are using _____ externally for branding, marketing, or public relations purposes.
a. corporate presence information
b. corporate podcasts
c. corporate blogs
d. corporate wikis

ANS: C
RATIONALE: A blog is a Web site in which contributors provide ongoing commentary on a particular subject. A blog provides updates on organizational efforts, including new products and services. Increasingly, organizations are using corporate blogs externally for branding, marketing, or public relations purposes.

6. _____ can be a good way for a corporation to make itself appear more personable and appealing.
a. Corporate blogging
b. Corporate auditing
c. Corporate financing
d. Corporate training

ANS: A
RATIONALE: Increasingly, organizations are using corporate blogs externally for branding, marketing, or public relations purposes. Corporate blogging can be a good way for a corporation to make itself appear more personable and appealing.

7. Which of the following is true of the First Amendment of the U.S. Constitution?
a. It protects Americans from high tax rates and enables them to be eligible for federal insurance policies.
b. It protects Americans’ rights to freedom of religion and freedom of expression.
c. It delays laws that affect employees’ salary increases from taking effect until after the next congressional election.
d. It protects employees’ property rights and provides compensation in case the state takes over the organization.

ANS: B
RATIONALE: The First Amendment of the U.S. Constitution protects Americans’ rights to freedom of religion and freedom of expression. This amendment provides protection from potential actions by the federal government. It does not apply to actions that private companies or individuals may take if what the employee says is untrue and damages the organization or individual.

8. _____ allows people to capture and record scheduled meetings and events.
a. A firewall
b. Really Simple Syndication
c. A shared workspace
d. Calendaring software

ANS: D
RATIONALE: Calendaring software allows people to capture and record scheduled meetings and events. It can also be used to determine the resource availability and schedule rooms and meetings.

9. Identify the collaboration tool used by organizations to determine the availability of team members and to send email notifications and reminders for meetings and event participations.
a. Really Simple Syndication
b. Calendaring software
c. A Webcast
d. A podcast

ANS: B
RATIONALE:
Calendaring software allows people to capture and record scheduled meetings and events. The software enables you to check the electronic calendar of team members for open time slots and to send email notifications and reminders to meeting and event participants.

10. A project manager in Sam’s Inc. has to update his fifty-member team on an upcoming project. He needs to schedule a meeting with all the members for this purpose. He finds it difficult to know the availability of each member to schedule the meeting at a convenient time. Which of the following collaboration tools will help the project manager to find the availability of the members?
a. Calendaring software
b. A podcast
c. A Web conference
d. Really Simple Syndication

ANS: A
RATIONALE: Calendaring software allows people to capture and record scheduled meetings and events. The software enables one to check the electronic calendar of team members for open time slots and to send email notifications and reminders to meeting and event participants.

11. Which of the following tools is used to send scheduled email alerts to remind individuals about their upcoming tasks or assignments?
a. A Really Simple Syndication feed
b. Calendaring software
c. A podcast
d. Presence information

ANS: A
RATIONALE: Calendaring software provides immediate access to the schedule for all involved staff members no matter where they are, via their personal computer or mobile device. In addition, the software can also send scheduled email alerts to remind individuals of upcoming appointments.

12. _____ includes a number of technologies and products that allows remote access and remote collaboration on a person’s computer.
a. Calendaring software
b. Instant messaging
c. Desktop sharing
d. Web conferencing

ANS: C
RATIONALE: Desktop sharing includes a number of technologies and products that allows remote access and remote collaboration on a person’s computer. It can be used to provide technical support and product demos.

13. Which of the following is true of a desktop sharing collaboration tool?
a. It determines resource availability and helps schedule rooms and meetings.
b. It provides technical support, on-demand customer support, and product demos.
c. It helps conduct collaborative meetings and live presentations over the Internet.
d. It provides users with the ability to see a colleague’s availability status.

ANS: B
RATIONALE: Desktop sharing offers desktop remote control, data backup, file sharing, remote system administration, and on-demand customer support. It is an effective means to provide technical support and product demos. A common form of desktop sharing called remote log-in makes it possible for technicians to access users’ computers distantly to perform setup, training, diagnostics, and repair.

14. John noticed that the touchpad of his new laptop was not working. He immediately called customer service and explained the issue. The customer service technician deduced that a missing software driver associated with the touchpad had caused the problem and fixed it by gaining access to John’s laptop. Identify the collaboration tool used by the technician to resolve the issue.
a. A Really Simple Syndication feed
b. Remote log-in
c. Presence information
d. An electronic bulletin board

ANS: B
RATIONALE: Desktop sharing includes a number of technologies and products that allows remote access and remote collaboration on a person’s computer. Remote log-in, a common form of desktop sharing, allows users to connect to their computer while they are away from the computer.

15. Jeremy, a project leader in Cystope Technologies is asked to update the logs for several employees in the afternoon on his day off, as the logs have to be dispatched to headquarters by the end of the day. It is not feasible for him to travel to office and other employees are not allowed to access his system as per company rules. Identify the collaboration tool that will help the Jeremy access his system without going to the office.
a. Microsoft Lync
b. Instant messaging
c. Freemium model
d. Remote log-in

ANS: D
RATIONALE: Remote log-in allows users to connect to their office computer while they are away from the office. Remote log-in makes it possible for technicians to access users’ computers distantly to perform setup, training, diagnostics, and repair. All of these services are provided with no need for travel by the user or the technician and without requiring the shipment of computers back and forth.

16. A few project leaders of Zord Inc. started facing problems with their systems. The head technician, who was on leave, was consulted. Since he knew the solution but visiting the firm was not feasible, the head technician required access to their systems. Identify the collaboration tool that would help the head technician in this scenario.
a. Remote log-in
b. A podcast
c. Calendaring software
d. A Webinar

ANS: A
RATIONALE: Remote log-in allows users to connect to their office computer while they are away from the office. Remote log-in makes it possible for technicians to access users’ computers distantly to perform setup, training, diagnostics, and repair. All of these services are provided with no need for travel by the user or the technician and without requiring the shipment of computers back and forth.

17. _____ makes it possible for technicians to access users’ computers distantly to perform setup, training, diagnostics, and repair.
a. Instant messaging
b. Remote log-in
c. Presence information
d. Really Simple Syndication

ANS: B
RATIONALE: Remote log-in allows users to connect to their office computer while they are away from the office. Remote log-in makes it possible for technicians to access users’ computers distantly to perform setup, training, diagnostics, and repair. All of these services are provided with no need for travel by the user or the technician and without requiring the shipment of computers back and forth.

18. Which of the following is a benefit of a desktop sharing collaboration tool?
a. It minimizes the users’ downtime and enables them to return to productive work as quickly as possible.
b. It provide users with the ability to see a colleague’s availability status and plan work flow accordingly.
c. It allows participants to create and edit Web page content freely using any browser or wiki software.
d. It provides ease of access to digital content that is of interest to project team members and work groups.

ANS: A
RATIONALE: Desktop sharing includes a number of technologies and products that allows remote access and remote collaboration on a person’s computer. Remote log-in makes it possible for technicians to access users’ computers distantly to perform setup, training, diagnostics, and repair. All of these services are provided with no need for travel by the user or the technician and without requiring the shipment of computers back and forth. Such service minimizes the users’ downtime and enables them to return to productive work as quickly as possible.

19. _____ is a one-to-one conversation in which one computer communicates with another for the purpose of exchanging text and images.
a. A wiki
b. Really simple syndication
c. Instant messaging
d. A shared workspace

ANS: C
RATIONALE: Instant messaging (IM) is a one-to-one conversation in which one computer communicates with another for the purpose of exchanging text, images, and more. It can be used to send and receive brief text messages to provide updates and ask and respond to questions.

20. Which of the following is considered a vital feature of instant messaging services for a business?
a. Data backup
b. Remote system administration
c. Asynchronous communication
d. Ability to work on multiple platforms

ANS: D
RATIONALE: Instant messaging (IM) is a one-to-one conversation in which one computer communicates with another for the purpose of exchanging text, images, and more. Important features to look for in instant messaging applications for a business setting include the ability to work on Windows and Mac computers and laptops as well as on Android and iPhone smartphones, strong encryption of messages, and the ability to set up and make conference calls from within the application.

21. Instant messaging is primarily used in a(n) _____ communications mode.
a. synchronous
b. asynchronous
c. isochronous
d. isosynchronous

ANS: A
RATIONALE: Instant messaging (IM) is a one-to-one conversation in which one computer communicates with another for the purpose of exchanging text, images, and more. It is less formal than email and is used primarily in a synchronous communications mode, with both parties sending and receiving messages in real time.

22. _____ is used primarily in a synchronous communications mode, with both parties sending and receiving messages in real time.
a. A wiki
b. A shared workspace
c. Blogging
d. Instant messaging

ANS: D
RATIONALE: Instant messaging (IM) is a one-to-one conversation in which one computer communicates with another for the purpose of exchanging text, images, and more. It is less formal than email and is used primarily in a synchronous communications mode, with both parties sending and receiving messages in real time.

23. _____ refers to the use of a digital forum where multiple people can communicate with one another by sending text, images, and screenshots to everyone at once.
a. Wiki
b. Chat
c. Desktop sharing
d. Shared workspace

ANS: B
RATIONALE: Chat refers to the use of a digital forum (chatroom) where multiple people can communicate with one another by sending text, images, and screenshots to everyone at once. WhatsApp is one such chat application where people can sent and receive texts/images in real time.

24. Which of the following is true of chat?
a. It can be used to send texts to many users at once.
b. It supports only one-to-one conversation.
c. It helps to capture and record scheduled meetings.
d. It can help people remotely access a computer.

ANS: A
RATIONALE: Chat refers to the use of a digital forum (chatroom) where multiple people can communicate with one another by sending text, images, and screenshots to everyone at once. WeChat is one such chat application where people can sent and receive texts/images in real time.

25. A _____ is a business model in which the core product is given away without charge to a large group of users while the premium version of the product is sold to a smaller fraction of the overall user base.
a. dual licensing model
b. reverse-bounty model
c. direct sales model
d. freemium model

ANS: D
RATIONALE: The freemium model is a business model in which the core product is given away free of charge to a large group of users while the premium version of the product is sold to a smaller fraction of the overall user base. Skype, a popular instant messaging application, is based on a freemium model, where users can call phones, access Wi-Fi, and send texts. Skype users can pay as they go or buy a subscription.

26. eBlock, an internet security giant, plans to release its latest version of antivirus software to two categories of users—home users and corporate users. eBlock has decided to release the software to its home users without charge and to its corporate users at $299 per year. Which of the following business models does this illustrate?
a. The freemium model
b. The dual licensing model
c. The direct-bounty model
d. The reverse-bounty model

ANS: A
RATIONALE: The freemium model is a business model in which the core product is given away free of charge to a large group of users while the premium version of the product is sold to a smaller fraction of the overall user base. Skype, a popular instant messaging application, is based on a freemium model where users can call phones, access Wi-Fi, and send texts. Skype users can pay as they go or buy a subscription.

27. A _____ is a digital media file distributed over the Internet using syndication feeds for playback on mobile devices and personal computers.
a. podcast
b. Webcast
c. Webinar
d. PhpWiki

ANS: A
RATIONALE: A podcast is a digital media file distributed over the Internet using syndication feeds for playback on mobile devices and personal computers. Users simply download a podcast to their computer and then transfer it to a device for listening at their convenience.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart