Page contents

Test Bank for Developmental Psychology Childhood and Adolescence 9th Edition Shaffer

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1133491235
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133491231

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002174

Test Bank for Developmental Psychology Childhood and Adolescence 9th Edition Shaffer

CHAPTER 9—DEVELOPMENT OF LANGUAGE AND COMMUNICATION SKILLS

MULTIPLE CHOICE

1. Which term is LEAST descriptive of human language?
a. Flexible
b. Inventive
c. Limited
d. Productive

ANS: C DIF: easy REF: Introductory Section
MSC: Conceptual

2. Toddler Todd habitually makes up original new words. This illustrates the ____ characteristic of language.
a. inventive
b. bilingual
c. overextension
d. object scope constraint

ANS: A DIF: moderate REF: Introductory Section
MSC: Applied

3. Roberto studies the structure and development of children’s language. He is a
a. psycholinguist.
b. morphologist.
c. grammarian.
d. clinical psychologist.

ANS: A DIF: easy REF: Five Components of Language
MSC: Applied

4. Which of these is NOT one of all languages’ five universal components?
a. Reinforcement
b. Pragmatics
c. Syntax
d. Phonology

ANS: A DIF: moderate REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual

5. When a child shows a preference for the nonsense word “blek” over “bkel,” the child is showing evidence of having acquired
a. knowledge about the phonology of language.
b. semantic knowledge.
c. syntactic knowledge.
d. knowledge about pragmatics.

ANS: A DIF: difficult REF: Five Components of Language
MSC: Applied

6. PHONOLOGY is to SYNTAX as ____ is to ____.
a. CREOLE :: PIDGIN
b. SOUND :: RULE
c. POLITE :: COARSE
d. LISTENING :: READING

ANS: B DIF: difficult REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual

7. A language’s phonology is its
a. types of birds that are arbitrarily called pidgins.
b. social customs for polite conversations.
c. rules for making words out of sounds.
d. set of basic spoken sounds.

ANS: C DIF: moderate REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual

8. SEMANTICS is to PRAGMATICS as ____ is to ____.
a. MEANING :: MANNERS
b. SHRIEK :: HOWL
c. RANDOM :: SYSTEMATIC
d. INTAKE :: OUTPUT

ANS: A DIF: difficult REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual

9. Language syntax is like
a. randomly picking a chocolate from a box of candies.
b. a baseball umpire who knows all the rules.
c. saying polite farewells when leaving a party.
d. knowing how to open a parcel to get the object inside.

ANS: B DIF: difficult REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual

10. The smallest meaningful language unit is called a
a. phoneme.
b. morpheme.
c. holophrase.
d. telegraphic statement.

ANS: B DIF: easy REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual NOT: New

11. Molly is learning that “a” stands for the sound you hear when you say “apple” or “ant;” that “b” stands for the sound in “bat” and “ball;” and so forth. Molly is learning
a. phonemes.
b. morphemes.
c. syntax.
d. semantics.

ANS: A DIF: easy REF: Five Components of Language
MSC: Applied NOT: New

12. How many morphemes are in the word “dogs”?
a. One
b. Two
c. Four
d. None

ANS: B DIF: moderate REF: Five Components of Language
MSC: Applied NOT: New

13. In linguistics, BOUND MORPHEME is to FREE MORPHEME as ____ is to ____.
a. PURCHASE :: GIFT
b. TEMPORARY :: ENDURING
c. MEAT :: VEGETABLE
d. DEPENDENT :: INDEPENDENT

ANS: D DIF: difficult REF: Five Components of Language
MSC: Conceptual

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart