Page contents

Test bank for Abnormal Psychology An Integrative Approach, 4th Edition – Barlow

Instant delivery only

 

In Stock

Original price was: $65.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002173

Test bank for Abnormal Psychology An Integrative Approach, 4th Edition – Barlow

Chapter 8: Eating and Sleep Disorders

MULTIPLE CHOICE

1. Anne has anorexia nervosa, and Julie has bulimia nervosa. What do both women have in common?
a. a desire to be beautiful
b. a desire to be adored and loved
c. an overwhelming urge to be thin
d. an aversion to eating

ANS: C PTS: 1 REF: 261 BLM: Higher Order

2. Dr. Anderson runs a support group for people with anorexia nervosa in a large city. Currently there are 100 people in her group. About how many of Dr. Anderson’s group members will die from the disorder?
a. 2
b. 5
c. 20
d. 40

ANS: C PTS: 1 REF: 261 BLM: Higher Order

3. How does the death rate (including suicide) due to eating disorders compare to the death rates for other psychological disorders?
a. It is lower than that of most psychological disorders.
b. It is the highest of all of the psychological disorders.
c. It is higher than that for any other psychological disorder except depression.
d. It is higher than that of most psychological disorders.

ANS: D PTS: 1 REF: 261 BLM: Remember

4. Hailey has just started showing signs of an eating disorder. What stage of development is Hailey likely in right now?
a. early childhood
b. late childhood
c. early adolescence
d. late adolescence

ANS: C PTS: 1 REF: 262 BLM: Higher Order

5. Which of the following is a key characteristic of people who develop eating disorders?
a. The come from socially disadvantaged environments.
b. They come from Eastern countries.
c. They are female.
d. They tend to be naturally slightly overweight.

ANS: C PTS: 1 REF: 262 BLM: Remember

6. Which of the following is most typical of someone with an eating disorder?
a. lower intelligence and higher income
b. upper socioeconomic status
c. lower socioeconomic status
d. higher intelligence and higher income

ANS: B PTS: 1 REF: 262 BLM: Remember

7. Amy and Laura both have bulimia nervosa. Amy uses laxatives whereas Laura does not. Based on the research by Steiger and colleagues (2003), what characteristic does Amy likely have?
a. She is more depressed than Laura.
b. She is more aggressive than Laura.
c. She is more impulsive than Laura.
d. She is more obese than Laura.

ANS: C PTS: 1 REF: 263 BLM: Higher Order

8. What have researchers found are two factors that differ between people with bulimia who purge and those with bulimia who do not purge?
a. the age of onset and the existence of comorbid depression
b. the average weight of the person and the age of onset
c. the socioeconomic class of the individual and comorbid depression
d. the male to female ratio and the age of onset

ANS: A PTS: 1 REF: 264 BLM: Remember

9. Jamie is a very competitive young woman from a high-achieving, wealthy family. She is very social and likes the fact that she is quite popular. She believes that her popularity is dependent on her weight and body shape. Amy has a boyfriend, but she worries that she may care more about their relationship than he does. Which of these features puts Amy most at risk for an eating disorder such as bulimia?
a. her successful and wealthy family status
b. her competitive nature
c. her belief that her boyfriend cares less about the relationship than she does
d. her belief that her weight and body shape influence her popularity

ANS: D PTS: 1 REF: 264 BLM: Higher Order

10. Which of the following is the most serious medical consequence of bulimia?
a. potential tooth erosion
b. potential brain damage
c. potential electrolyte imbalance
d. potential intestinal disorders

ANS: C PTS: 1 REF: 264 BLM: Remember

11. Although for several years a prominent theory held that eating disorders were a way of expressing depression, what does almost all evidence now indicate?
a. Depression follows bulimia and may be a reaction to it.
b. Depression may be a way of expressing displeasure with one’s body.
c. Very few people with bulimia suffer from depression.
d. Depression precedes bulimia.

ANS: A PTS: 1 REF: 264 BLM: Higher Order

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart