Page contents

Technology In Action Complete 14th Edition By Evans – Test Bank

Instant delivery only

In Stock

Original price was: $100.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001364

Technology In Action Complete 14th Edition By Evans – Test Bank

Technology In Action, Complete, 14e (Evans et al.)

Chapter 6 Understanding and Assessing Hardware: Evaluating Your System

1) The rule of thumb that predicts that the number of transistors on a CPU will double every two years is called ________ Law.

  1. A) Charles’
  2. B) Moore’s
  3. C) Intel’s
  4. D) Boyle’s

Answer: B

Diff: 1

Objective: 6.01 Describe the changes in CPU performance over the past several decades

2) Which of the following is the lightest computer?

  1. A) Laptop
  2. B) Ultrabook
  3. C) Tablet
  4. D) Desktop

Answer: C

Diff: 2

Objective: 6.02 Compare and contrast a variety of computing devices

3) The processor market for desktop and laptop computers is dominated by ________.

  1. A) IBM
  2. B) Microsoft
  3. C) Intel
  4. D) Apple

Answer: C

Diff: 1

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

4) Which of the following does NOT determine a CPU’s processing power?

  1. A) Clock speed
  2. B) Number of cores
  3. C) Amount of cache memory
  4. D) Speed of the motherboard

Answer: D

Diff: 3

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

5) Which of the following activities is carried out by the ALU?

  1. A) Moves read/write heads
  2. B) Performs arithmetic calculations
  3. C) Creates virtual memory
  4. D) Renders video images

Answer: B

Diff: 1

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

6) All of the following are part of the machine cycle EXCEPT ________.

  1. A) fetch
  2. B) encode
  3. C) execute
  4. D) store

Answer: B

Diff: 3

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

7) The CPU consists of which two parts?

  1. A) The arithmetic logic unit and the front side bus
  2. B) The control unit and the arithmetic logic unit
  3. C) The control unit and the front side bus
  4. D) Cache memory and SSD storage

Answer: B

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

8) The control unit is one component of the ________.

  1. A) CPU
  2. B) cache
  3. C) front side bus
  4. D) clock

Answer: A

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

9) Running the CPU at a faster speed than the manufacturer recommends is called ________.

  1. A) fetching
  2. B) latency
  3. C) overclocking
  4. D) hyperthreading

Answer: C

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

10) Cache memory levels are based on proximity to ________.

  1. A) the hard drive
  2. B) RAM
  3. C) the processor
  4. D) the video card

Answer: C

Diff: 3

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

11) ________ provides high-speed information processing by enabling a new set of instructions to start before the previous set is finished.

  1. A) Multitasking
  2. B) Cache memory
  3. C) Hyperthreading
  4. D) Overclocking

Answer: C

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

12) Some of the cache memory of a CPU is ________.

  1. A) inside the CPU, itself
  2. B) on the hard disk drive
  3. C) on a nearby SSD
  4. D) in cloud storage

Answer: A

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

13) RAM is an example of ________ storage.

  1. A) volatile
  2. B) nonvolatile
  3. C) permanent
  4. D) mobile

Answer: A

Diff: 1

Objective: 6.05 Discuss how RAM is used in a computer system.

14) The amount of RAM storage is measured in ________.

  1. A) gigabytes
  2. B) gigahertz
  3. C) gigabits
  4. D) machine cycles

Answer: A

Diff: 2

Objective: 6.05 Discuss how RAM is used in a computer system.

15) Windows uses a memory-management technique known as ________ to monitor which applications you use most frequently an d then preloads them into your system memory.

  1. A) SuperGet
  2. B) SuperFetch
  3. C) SuperTake
  4. D) SuperRetrieve

Answer: B

Diff: 2

Objective: 6.05 Discuss how RAM is used in a computer system.

16) Select the best way to determine your RAM allocation.

  1. A) List all programs you would run simultaneously and the amount of RAM each needs and add together.
  2. B) Count the number of available slots on the motherboard.
  3. C) Divide the number of used memory slots by the number of total memory slots.
  4. D) Monitor RAM usage in performance monitor and calculate an average of RAM used over 10 random periods.

Answer: A

Diff: 3

Objective: 6.06 Evaluate whether adding RAM to a system is desirable

17) When referring to hard drives, access time is measured in ________.

  1. A) megahertz
  2. B) bits per second
  3. C) milliseconds
  4. D) kilobytes

Answer: C

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

18) A ________ uses electronic memory and has no motors or moving parts.

  1. A) mechanical hard drive
  2. B) solid-state drive
  3. C) Bluray disc
  4. D) digital video disc

Answer: B

Diff: 1

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

19) How do optical discs store data?

  1. A) A laser burns tiny pits onto a disc.
  2. B) A magnet aligns iron particles on a platter.
  3. C) Electronic memory records data on chips.
  4. D) A digital spectrometer leaves grooves in a platter.

Answer: A

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

20) Which of the following is NOT a permanent storage option?

  1. A) Optical drive
  2. B) Random access memory
  3. C) Internal hard drive
  4. D) SSD

Answer: B

Diff: 3

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

21) The ________ has the largest capacity of any storage device.

  1. A) compact disc
  2. B) solid state drive
  3. C) Bluray disc
  4. D) mechanical hard drive

Answer: D

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

22) Which of the following ports is NOT considered to be exclusively a video port?

  1. A) HDMI
  2. B) DVI
  3. C) USB
  4. D) DisplayPort

Answer: C

Diff: 3

Objective: 6.09 Describe the features of video cards

23) To speed up the display of graphics, a(n) ________ is integrated into some video cards.

  1. A) GPU
  2. B) CPU
  3. C) ALU
  4. D) SSD

Answer: A

Diff: 2

Objective: 6.09 Describe the features of video cards

24) A(n) ________ enables the computer to drive the speaker system.

  1. A) HDMI port
  2. B) display port
  3. C) sound card
  4. D) PCI bus

Answer: C

Diff: 1

Objective: 6.10 Describe the features of sound cards

25) How many channels are in a Dolby 7.1 surround sound system?

  1. A) 7
  2. B) 8
  3. C) 6
  4. D) 12

Answer: B

Diff: 2

Objective: 6.10 Describe the features of sound cards

26) Running the Disk Defragmenter utility will ________.

  1. A) detect and remove spyware
  2. B) mark bad memory cells
  3. C) make the hard drive work more efficiently
  4. D) clean out your Startup folder

Answer: C

Diff: 2

Objective: 6.11 Describe steps you can take to optimize your system’s reliability

27) Running the Disk Cleanup utility is a quick way to ________.

  1. A) defrag your hard drive
  2. B) remove spyware programs
  3. C) clear out unnecessary files
  4. D) clean out your Startup folder

Answer: C

Diff: 2

Objective: 6.11 Describe steps you can take to optimize your system’s reliability

28) To remove all the changes made to your system, the Windows ________ utility returns your computer to the state it was in when it came from the factory.

  1. A) Backup
  2. B) Erase
  3. C) Restore
  4. D) Refresh

Answer: D

Diff: 2

Objective: 6.11 Describe steps you can take to optimize your system’s reliability

29) Which statement pertaining to system reliability is FALSE?

  1. A) Having the latest version of software products can make your system more reliable.
  2. B) An accumulation of temporary Internet files has no effect on your computer’s overall performance.
  3. C) You can clean out unnecessary programs from your Startup folder.
  4. D) When you defrag your hard drive, it works more efficiently.

Answer: B

Diff: 2

Objective: 6.11 Describe steps you can take to optimize your system’s reliability

30) To securely erase data, the U.S. Department of Defense suggests that data be ________.

  1. A) overwritten seven times
  2. B) deleted
  3. C) encoded
  4. D) refactored

Answer: A

Diff: 3

Objective: 6.12 Discuss how to recycle, donate, or dispose of an older computer

31) ________ Law predicts that the number of transistors in a CPU will double about every two years.

Answer: Moore’s

Diff: 1

Objective: 6.01 Describe the changes in CPU performance over the past several decades

32) The CPU is located on the ________.

Answer: motherboard; system motherboard; mother board; system board

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

33) A CPU’s processing power is determined by the combination of the clock speed, the number of cores, and the amount of ________ memory.

Answer: cache

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

34) The ________ of a CPU dictates how many instructions the CPU can process each second.

Answer: clock speed

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

35) The CPU is composed of two units, the control unit and the ________.

Answer: arithmetic logic unit; ALU

Diff: 1

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

36) The process the CPU performs for each program instruction is called the ________.

Answer: machine cycle

Diff: 1

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

37) ________ is a feature of a CPU that allows it to begin to fetch the next instruction before it has finished executing the current one.

Answer: Hyperthreading

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

38) Running the CPU at a faster speed than the manufacturer recommends is called ________.

Answer: overclocking

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

39) ________ is the type of RAM memory used most often in today’s lower-end computers.

Answer: DDR3; Double data rate 3; DDR3 memory modules; Double data rate 3 memory modules

Diff: 3

Objective: 6.05 Discuss how RAM is used in a computer system.

40) The CPU’s ________ memory is a form of RAM that gets data to the CPU for processing much faster than bringing the data in from the computer’s RAM.

Answer: cache

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

41) RAM is an example of ________ storage because when the power is turned off, RAM is cleared out.

Answer: volatile; temporary

Diff: 1

Objective: 6.05 Discuss how RAM is used in a computer system.

42) The time it takes a storage device to locate stored data and make it available for processing is called ________ time.

Answer: access

Diff: 3

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

43) The ________ has the largest capacity of any storage device.

Answer: mechanical hard drive; hard drive; hard disk drive

Diff: 1

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

44) ________ drives are 100 times faster than mechanical hard drives.

Answer: Solid-state; Solid state; SSD

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

45) ________ drives run with no noise and very little heat, and require very little power.

Answer: Solid-state; Solid state; SSD

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

46) Optical drives use a(n) ________ to read and write data.

Answer: laser; high speed laser; high-speed laser

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

47) A(n) ________ moves over the spinning platters to retrieve data from a hard disk.

Answer: read/write head

Diff: 3

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

48) A stoppage of the hard drive that often results in data loss is called a(n) ________.

Answer: head crash

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

49) ________ improves disk writing performance because data is written across two drives.

Answer: RAID 0

Diff: 2

Objective: 6.08 Evaluate the amount and type of storage needed for a system

50) ________ automatically duplicates your data and saves it on two identical drives.

Answer: RAID 1

Diff: 2

Objective: 6.08 Evaluate the amount and type of storage needed for a system

51) A video card can deliver output to multiple ________.

Answer: monitors; displays

Diff: 2

Objective: 6.09 Describe the features of video cards

52) GPU stands for ________.

Answer: graphics processing unit

Diff: 3

Objective: 6.09 Describe the features of video cards

53) ________ sound is a type of audio system where the listener hears the sound as if it were coming from multiple speakers.

Answer: Surround

Diff: 1

Objective: 6.10 Describe the features of sound cards

54) The audio subsystem consists of the speakers and a(n) ________.

Answer: sound card

Diff: 1

Objective: 6.10 Describe the features of sound cards

55) macOS X uses ________ software to automatically backup and restore data.

Answer: Time Machine

Diff: 3

Objective: 6.11 Describe steps you can take to optimize your system’s reliability

56) Many computer manufacturers offer ________ programs to reduce the amount of computers in landfills.

Answer: recycling

Diff: 2

Objective: 6.12 Discuss how to recycle, donate, or dispose of an older computer

57) Solid state hybrid drives are a combination of a mechanical hard drive and an SSD drive.

Answer: TRUE

Diff: 3

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

58) Desktop computer systems are less reliable than laptop computers.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.02 Compare and contrast a variety of computing devices

59) Level 3 cache memory is faster than Level 1 and Level 2 cache.

Answer: FALSE

Diff: 3

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

60) The use of multiple cores on one CPU chip allows the execution of two or more sets of instructions at the same time.

Answer: TRUE

Diff: 1

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

61) Cache memory is a form of ROM.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

62) Level 1 cache usually contains the least amount of storage of the cache memory levels.

Answer: TRUE

Diff: 1

Objective: 6.03 Describe how a CPU is designed and how it operates

63) Accessing data from the hard drive to send to the CPU is faster than accessing data from RAM.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.05 Discuss how RAM is used in a computer system.

64) The heads of a hard disk drive touch the surface of the platter to read or write the data.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

65) RAM prices tend to be very stable.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.06 Evaluate whether adding RAM to a system is desirable

66) Optical discs store data using tiny pits and lands burned by a laser.

Answer: TRUE

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

67) Video cards are designed with their own RAM storage.

Answer: TRUE

Diff: 1

Objective: 6.09 Describe the features of video cards

68) When using multiple monitors, you must have multiple video cards.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.09 Describe the features of video cards

69) 3D sound is different from surround-sound.

Answer: TRUE

Diff: 2

Objective: 6.10 Describe the features of sound cards

70) Dolby Digital 7.1 requires a total of eight speakers.

Answer: TRUE

Diff: 3

Objective: 6.10 Describe the features of sound cards

71) RAID 0 automatically duplicates your data and saves it on two identical drives.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.08 Evaluate the amount and type of storage needed for a system

72) If you reformat the hard drive on a computer, it erases all personal information from your computer and makes it safe to donate.

Answer: FALSE

Diff: 2

Objective: 6.12 Discuss how to recycle, donate, or dispose of an older computer

73) Match each of the following terms to its meaning:

  1. latency
  2. sectors

III. tracks

  1. seek time
  2. platters
  1. time required for the read/write head to move to the correct track
  2. round, thin plates of metal within a hard drive
  3. time needed for correct sector to spin to the read/write head
  4. concentric circles on a hard drive
  5. pie-shaped wedges on the surface of a hard drive

Answer: C, E, D, A, B

Diff: 2

Objective: 6.07 Classify and describe the major types of nonvolatile storage drives

74) Match each of the following terms to its meaning:

  1. RAM
  2. hyperthreading

III. clock speed

  1. quad-core processor
  2. ROM
  1. a CPU with 4 cores
  2. volatile storage
  3. measure of CPU speed
  4. permanent storage
  5. simultaneous execution of more than one instruction

Answer: B, E, C, A, D

Diff: 2

Objective: Multiple Objectives in the Chapter

75) Match each of the following terms to its purpose:

  1. virtual memory
  2. physical memory

III. random access memory

  1. cache memory
  2. video memory
  1. temporary storage space
  2. used by a video card
  3. space on the hard drive for data that doesn’t fit in RAM
  4. can be accessed more quickly than regular RAM
  5. the amount of RAM contained on memory modules

Answer: C, E, A, D, B

Diff: 2

Objective: Multiple Objectives in the Chapter

76) Match each of the following terms to its function:

  1. CPU
  2. ALU

III. cache

  1. RAID
  2. SSD
  1. closest memory to the CPU
  2. processor
  3. uses electronic memory and has no moving parts
  4. strategy for using more than one drive in a system
  5. performs arithmetic calculations

Answer: B, E, A, D, C

Diff: 3

Objective: Multiple Objectives in the Chapter

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart