Page contents

Research Methods Process Inquiry 8th By Edition Graziano Raulin -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0205907695
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205907694

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002255

Research Methods Process Inquiry 8th By Edition Graziano Raulin -Test Bank

Graziano and Raulin Research Methods Test Bank

Chapter 7 Correlational and Differential Methods of Research
7.1 Correlational Research Methods
1) In correlational research, variables are
A) not usually manipulated.
B) always manipulated.
C) measured at two points in time.
D) causally related to one another.
Answer: A
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Interpretive

2) Ptolemy’s theory of planetary movements across the sky was based on
A) naturalistic research.
B) basic research.
C) a correlation implying causality.
D) an observed correlation between variables.
Answer: D
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Applied

3) According to Spearman (1904), the dominating intellectual trait is called the
A) s (Spearman) factor.
B) g (general) factor.
C) x-y (chromosomal) factor.
D) S (specific) factor.
Answer: B
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Factual

4) In correlational research, the researcher ________ the variables of interest.
A) manipulates
B) draws causal conclusions from
C) does not manipulate
D) measures and manipulates
Answer: C
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Interpretive

5) One of the most important uses of a correlation is its potential use in
A) causal inferences.
B) determining differences between groups.
C) enhancing internal validity.
D) the prediction of future events.
Answer: D
Type: MC
Page Ref: 146 (SG)
Skill: Interpretive

6) In ________ research, the strength of a relationship between two or more variables is quantified.
A) psychological
B) correlational
C) naturalistic
D) case-study
Answer: B
Type: MC
Page Ref: 146 (PQ)
Skill: Interpretive

7) The correlational research design always measures
A) human beings.
B) the behavior of organisms.
C) at least three variables.
D) at least two variables.
Answer: D
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Interpretive

8) In a correlational research design, plans for measuring variables are
A) designed before any measurement takes place.
B) made after the data are collected.
C) strictly avoided, since planning results in measurement error.
D) unnecessary because correlations contain their own controls.
Answer: A
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Interpretive

9) One of the uses of an observed correlation is to
A) impute causality.
B) establish a thorough theoretical basis for a phenomenon.
C) predict future events.
D) apply for a research grant.
Answer: C
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Interpretive

10) One of the uses of an observed correlation is to
A) establish the validity of past events.
B) determine the truthfulness of witnesses.
C) imply causality.
D) provide data to either fortify or refute a currently held scientific theory.
Answer: D
Type: MC
Page Ref: 146
Skill: Interpretive

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart