Page contents

Principles of Physics A Calculus-Based Text, Volume 1, 5th International Edition By Raymond A. Serway – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1133110002
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133110002

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002812

Principles of Physics A Calculus-Based Text, Volume 1, 5th International Edition By Raymond A. Serway – Test Bank

Chapter 9—Relativity

MULTIPLE CHOICE

1. A 1 000-kg automobile moving with a speed of 24 m/s relative to the road collides with a 500-kg automobile initially at rest. If the two stick together, what is the velocity in m/s of the two cars after the collision according to an observer in a truck moving 10 m/s in the same direction as the moving cars?
a. 6
b. 11
c. 24
d. 26
e. 31

ANS: A PTS: 2 DIF: Average

2. A 1 000-kg automobile moving with a speed of 24 m/s collides with a 500-kg car initially at rest. If the two stick together, what is the velocity (in m/s) of the two cars after the collision relative to an automobile moving in the same direction at 15 m/s?
a. 14
b. 16
c. 24
d. 48
e. 1.0

ANS: E PTS: 2 DIF: Average

3. A boat has an initial velocity of 2 m/s in the y direction on a stream which is moving in the x direction at 1 m/s. The boat is accelerating in its direction of motion at 1 m/s2. What is the acceleration of the boat (in m/s2) relative to the water?
a. 1
b. 2
c. 3 +
d. 3 
e. 1

ANS: E PTS: 2 DIF: Average

4. Boat 1 goes directly across a stream a distance L and back taking a time t1. Boat 2 goes down stream a distance L and back taking a time t2. If both boats had the same speed relative to the water, which of the following statements is true?
a. t2 > t1
b. t2 < t1
c. t2 = t1
d. t2 = 2t1
e. t2 = 0.5t1

ANS: A PTS: 2 DIF: Average

5. As a spaceship heads directly to Earth at a velocity of 0.8c, it sends a radio signal to Earth. When those radio waves arrive on Earth, their velocity relative to Earth is
a. 0.8 c.
b. c.
c. 1.8 c.
d. , where vE is the velocity of the Earth.
e. , where vE is the velocity of the Earth.

ANS: B PTS: 1 DIF: Easy

6. The speed of FM waves will be observed to be c = 2.9979  108 m/s when the antenna emitting the waves is
a. at rest relative to the receiving antenna.
b. moving to the right of the detecting antenna at 0.5 c.
c. moving to the left of the detecting antenna at 0.5 c.
d. moving as described in (a), (b) or (c) above.
e. moving at 2.9979  108 m/s.

ANS: D PTS: 1 DIF: Easy

7. A fancy sports car passes Big Ben at a speed of 0.600 c. What time interval will the driver measure for a one-second interval on the large clock?
a. 1.67 s
b. 0.800 s
c. 1.25 s
d. 0.600 s
e. 1.00 s

ANS: C PTS: 2 DIF: Average

8. A fancy sports car moves past an observer on a corner at a speed of 0.600 c. When the observer indicates a one-second interval has passed, what time interval will be shown on the driver’s watch?
a. 1.67 s
b. 0.800 s
c. 1.25 s
d. 0.600 s
e. 1.00 s

ANS: C PTS: 2 DIF: Average

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart