Page contents

Organizational Behavior, Human Behavior at Work By John Newstrom 14th Edition – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0078112826
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0078112829

In Stock

Original price was: $70.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002734

Organizational Behavior, Human Behavior at Work By John Newstrom 14th Edition – Test Bank

Chapter 8
Empowerment and Participation

True/False Questions

1. Empowerment helps enhance employee feelings of self-efficacy.
Ans: True
Page: 206
Difficulty: Easy

2. Participative managers typically turn their management responsibilities over to empowered employees.
Ans: False
Feedback: Participative managers are not autocrats, but neither are they managers who abandon their management responsibilities.
Page: 207
Difficulty: Medium

3. Participation helps employees become good organizational citizens who take ownership for results rather than nonresponsible, machinelike performers.
Ans: True
Page: 208
Difficulty: Easy

4. Participation can have statistically significant effects on performance and satisfaction.
Ans: True
Page: 209
Difficulty: Easy

5. Participative programs result in mental and emotional involvement that produces generally favorable outcomes for both the employees and the organization.
Ans: True
Page: 210–211
Difficulty: Medium

6. Participation increases the power of employees but not their managers.
Ans: False
Feedback: Participation may increase the power of both managers and their employees.
Page: 211
Difficulty: Medium

7. A prerequisite for participation is that employees must have enough time to participate before action is required.
Ans: True
Page: 213
Difficulty: Easy

8. At times, a manager may find it necessary to limit the participation used with one employee while consulting freely with another.
Ans: True
Page: 213
Difficulty: Medium

9. Intrinsically satisfying tasks may diminish the need for greater participation, while routine tasks may suggest that participation could produce fruitful results.
Ans: True
Page: 214
Difficulty: Medium

10. Managers who are low in emotional intelligence are unlikely to be able to use participative approaches effectively.
Ans: True
Page: 215
Difficulty: Medium

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart