Page contents

Modern Systems Analysis and Design 8th Edition Valacich – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0134204921
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134204925

 

In Stock

Original price was: $65.00.Current price is: $32.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002415

Modern Systems Analysis and Design 8th Edition Valacich – Test Bank

Modern Systems Analysis and Design, 8e (Valacich/George)
Chapter 7 Structuring System Process Requirements

1) A ________ is a picture of the movement of data between external entities and the processes and data stores within a system.
A) Process flow diagram
B) Data flow diagram
C) Data diagram
D) Procedure flow diagram
Answer: B
Difficulty: Easy
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Concept

2) ________ is NOT a phase in a systems development life cycle.
A) Maintenance
B) Planning
C) Attributes
D) Design
Answer: C
Difficulty: Easy
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Concept

3) A data flow diagram (DFD) is a picture of the movement of data between external entities and the processes and data stores within or outside a system.
Answer: FALSE
Difficulty: Easy
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Concept

4) Context DFD is one of the deliverables for process modeling.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Concept

5) Because requirements determination and structuring are often parallel steps, DFDs evolve from the more general to the more detailed as current and replacement systems are better understood.
Answer: TRUE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Concept
6) DFDs do not provide notation but illustrate important concepts about the movement of data between manual and automated steps.
Answer: FALSE
Difficulty: Moderate
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Concept

7) What is a DFD? Why are DFDs used?
Answer: A data flow diagram (DFD) is a picture of the movement of data between external entities and the processes and data stores within a system. A context diagram shows the scope of the system, indicating which elements are inside and which are outside the system. Second, DFDs of the system specify which processes move and transform data, accepting inputs and producing outputs. These diagrams are developed with sufficient detail to understand the current system and to provide notation as well as illustrate important concepts about the movement of data between manual and automated steps, and they offer a way to depict work flow in an organization. DFDs continue to be beneficial to information systems professionals as tools for both analysis and communication.
Difficulty: Easy
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Synthesis

8) What is process modeling? What are the deliverables for process modeling?
Answer: Process modeling involves graphically representing the functions, or processes, that capture, manipulate, store, and distribute data between a system and its environment and between components within a system. Deliverables include: Context DFD, DFSs of the system, and thorough descriptions of each DFD component.
Difficulty: Easy
AACSB: Information Technology
LO: 7.1 Understand the logical modeling of processes by studying examples of data flow diagrams
Classification: Synthesis

9) ________ is/are NOT a deliverable for process modeling.
A) Context DFD
B) DFDs of the system
C) Thorough descriptions of each DFD component
D) Inadequately decomposed diagrams
Answer: D
Difficulty: Easy
AACSB: Information Technology
LO: 7.2 Draw data flow diagrams following specific rules and guidelines that lead to accurate and well-structured process models
Classification: Concept
10) With only ________ symbols, you can use DFDs to represent both physical and logical information systems.
A) Four
B) Three
C) Five
D) Six
Answer: A
Difficulty: Moderate
AACSB: Information Technology
LO: 7.2 Draw data flow diagrams following specific rules and guidelines that lead to accurate and well-structured process models
Classification: Concept

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart