Page contents

Modern Business Statistics with Microsoft Office Excel 4th Edition by David R. Anderson – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0538479760
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0538479769

In Stock

Original price was: $70.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002408

Modern Business Statistics with Microsoft Office Excel 4th Edition by David R. Anderson – Test Bank

CHAPTER 9—HYPOTHESIS TESTS

MULTIPLE CHOICE

1. More evidence against H0 is indicated by
a. lower levels of significance
b. smaller p-values
c. smaller critical values
d. lower probabilities of a Type II error

ANS: B PTS: 1

2. Two approaches to drawing a conclusion in a hypothesis test are
a. p-value and critical value
b. one-tailed and two-tailed
c. Type I and Type II
d. null and alternative

ANS: A PTS: 1

3. As a general guideline, the research hypothesis should be stated as the
a. null hypothesis
b. alternative hypothesis
c. tentative assumption
d. hypothesis the researcher wants to disprove

ANS: B PTS: 1

4. A Type I error is committed when
a. a true alternative hypothesis is not accepted
b. a true null hypothesis is rejected
c. the critical value is greater than the value of the test statistic
d. sample data contradict the null hypothesis

ANS: B PTS: 1

5. Which of the following hypotheses applies to a situation where action must be taken both when H0 cannot be rejected and when H0 can be rejected?
a.
b.
c.
d.

ANS: C PTS: 1

6. The practice of concluding “do not reject H0” is preferred over “accept H0” when we
a. are conducting a one-tailed test
b. are testing the validity of a claim
c. have an insufficient sample size
d. have not controlled for the Type II error

ANS: D PTS: 1

7. If the cost of a Type I error is high, a smaller value should be chosen for the
a. critical value
b. confidence coefficient
c. level of significance
d. test statistic

ANS: C PTS: 1

8. When the rejection region is in the lower tail of the sampling distribution, the p-value is the area under the curve
a. less than or equal to the critical value
b. less than or equal to the test statistic
c. greater than or equal to the critical value
d. greater than or equal to the test statistic

ANS: B PTS: 1

9. In tests about a population proportion, p0 represents the
a. hypothesized population proportion
b. observed sample proportion
c. observed p-value
d. probability of

ANS: A PTS: 1

10. Which of the following is an improper form of the null and alternative hypotheses?
a. and
b. and
c. and
d. and

ANS: C PTS: 1

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart