Page contents

MIS 5th Edition by Hossein Bidgoli -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285836456
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285836454

In Stock

Original price was: $90.00.Current price is: $30.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002397

MIS 5th Edition by Hossein Bidgoli -Test Bank

Chapter 9: Global Information Systems

TRUE/FALSE

1. The expansion of global markets is a major factor in developing global information systems to handle the customers’ demands of integrated worldwide services.

Answer: True
Chapter Learning Outcome: 9.1: Discuss the reasons for globalization and for using global information systems, including e-business and Internet growth.
Topic: Why Go Global?
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 183
Feedback: The global economy is creating customers who demand integrated worldwide services, and the expansion of global markets is a major factor in developing global information systems to handle these integrated services.

2. As e-business matures and more companies conduct business online, consumers can engage in comparison shopping more easily.

Answer: True
Chapter Learning Outcome: 9.1: Discuss the reasons for globalization and for using global information systems, including e-business and Internet growth.
Topic: Why Go Global?
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 184
Feedback: As e-business matures and more companies conduct business online, consumers can engage in comparison shopping more easily.

3. The increase in direct buyer-seller communication through e-business has eradicated the presence of intermediaries.

Answer: False
Chapter Learning Outcome: 9.1: Discuss the reasons for globalization and for using global information systems, including e-business and Internet growth.
Topic: Why Go Global?
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Understand
Difficulty Level: Moderate
Page: 184
Feedback: Even though direct buyer–seller communication has increased, there are still new opportunities for intermediaries.

4. E-business builds on the advantages and structures of traditional business by adding the flexibility that networks offer.

Answer: True
Chapter Learning Outcome: 9.1: Discuss the reasons for globalization and for using global information systems, including e-business and Internet growth.
Topic: Why Go Global?
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 184
Feedback: E-business builds on the advantages and structures of traditional business by adding the flexibility that networks offer.

5. Currency conversion is a challenge in global database development.

Answer: True
Chapter Learning Outcome: 9.2: Describe global information systems and their requirements and components.
Topic: Global Information Systems: An Overview
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 186
Feedback: Currency conversion is a challenge in database development, although some software is available for this task. For example, SAP (originally called Systems Applications and Products in Data Processing) offers valuable features and capabilities for global information systems (GISs).

6. International companies usually lose track of production schedules as they share information with their subsidiaries using a global information system (GIS).

Answer: False
Chapter Learning Outcome: 9.2: Describe global information systems and their requirements and components.
Topic: Global Information Systems: An Overview
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 186
Feedback: Strategic planning is also a core function of a GIS. By being able to efficiently share information among subsidiaries, international companies can track performance, production schedules, shipping alternatives, and accounting items.

7. A global information system (GIS) can be defined along two dimensions: customization and communication.

Answer: False
Chapter Learning Outcome: 9.2: Describe global information systems and their requirements and components.
Topic: Global Information Systems: An Overview
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 186
Feedback: A global information system (GIS) can be defined along two dimensions: control and coordination.

8. High coordination in a global information system (GIS) offers the ability to maintain control of market needs around the world.

Answer: True
Chapter Learning Outcome: 9.2: Describe global information systems and their requirements and components.
Topic: Global Information Systems: An Overview
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 186
Feedback: High coordination in a global information system (GIS) offers the ability to maintain control of market needs around the world.

9. The components of global information systems (GISs) remain unaffected irrespective of a company’s size and business needs.

Answer: False
Chapter Learning Outcome: 9.2: Describe global information systems and their requirements and components.
Topic: Global Information Systems: An Overview
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 186
Feedback: Global information system (GIS) can vary quite a bit depending on a company’s size and business needs.

10. An information system manager faces design and implementation issues when developing a global network.

Answer: True
Chapter Learning Outcome: 9.2: Describe global information systems and their requirements and components.
Topic: Global Information Systems: An Overview
BUSPROG: Technology
Bloom’s: Remember
Difficulty Level: Easy
Page: 187
Feedback: An information system manager faces design and implementation issues when developing a global network.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart