Page contents

Microeconomics Principles Principles and Policy International Edition 11th Edition by William J – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 032458637X
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0324586374

In Stock

Original price was: $65.00.Current price is: $29.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002390

Microeconomics Principles Principles and Policy International Edition 11th Edition by William J – Test Bank

Chapter 9—Investing in Business: Stocks and Bonds

TRUE/FALSE

1. Corporations produce most of the output in the United States.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: Measuring the Economy TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

2. The sales of corporations in the U.S. economy amount to nearly 70 percent of GDP.

ANS: T PTS: 1 DIF: Moderate NAT: Analytic
LOC: Measuring the Economy TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

3. Most of the corporations listed among the Fortune 500 are monopolies.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate NAT: Analytic
LOC: Monopoly TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

4. Most American firms are corporations.

ANS: F PTS: 1 DIF: Moderate NAT: Analytic
LOC: International trade and finance TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

5. Unlimited liability is a distinct advantage of the proprietorship.

ANS: F PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: The Study of economics, and definitions in economics
TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

6. The basic disadvantage of a proprietorship is unlimited liability.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: The Study of economics, and definitions in economics
TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

7. A partnership requires the agreement of most or all partners to any major decision.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: The Study of economics, and definitions in economics
TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

8. A corporation has legal status like an individual citizen.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: The Study of economics, and definitions in economics
TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

9. Corporate profits are taxed twice.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: Monetary and fiscal policy TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

10. A corporation is the most preferable type of firm if the investor wants to limit liability.

ANS: T PTS: 1 DIF: Easy NAT: Analytic
LOC: The Study of economics, and definitions in economics
TOP: Corporations and Their Unique Characteristics

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart