Page contents

Microbiology with Diseases by Taxonomy 5th Edition By Bauman – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0134141172
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134141176

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002374

Microbiology with Diseases by Taxonomy 5th Edition By Bauman – Test Bank

Microbiology with Diseases by Taxonomy, 5e (Bauman)
Chapter 10 Controlling Microbial Growth in the Body: Antimicrobial Drugs

10.1 Multiple Choice Questions

1) Who proposed the concept of chemotherapy, that compounds might selectively kill pathogens without harming people?
A) Gerhard Domagk
B) Alexander Fleming
C) Paul Ehrlich
D) Selman Waksman
E) Joseph Lister
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: Knowledge
Section: The History of Antimicrobial Agents
Learning Outcome: 10.1

2) An antimicrobial that inhibits cell wall synthesis will result in which of the following?
A) Cells become more susceptible to osmotic pressure.
B) Cells cannot attach to their hosts.
C) Ribosomes lose their function.
D) The sterols in the cell wall become nonfunctional.
E) The replication of cells, including cancer cells, slows down.
Answer: A
Bloom’s Taxonomy: Analysis
Section: Mechanisms of Antimicrobial Action
Learning Outcome: 10.4

3) Beta-lactam antibiotics have an effect on which of the following types of cells?
A) animal cells
B) bacterial cells
C) fungal cells
D) virus-infected cells
E) both animal and fungal cells
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
Section: Mechanisms of Antimicrobial Action
Learning Outcome: 10.5

4) Which of the following is a primary advantage of semisynthetic drugs?
A) They are less stable and consequently have fewer side effects.
B) They work faster.
C) They have a broader spectrum of action.
D) They must be administered intravenously.
E) They are not readily absorbed, so they persist longer.
Answer: C
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
Section: The History of Antimicrobial Agents
Learning Outcome: 10.2
5) Which of the following drugs specifically targets cell walls that contain mycolic acid?
A) vancomycin
B) penicillin
C) methicillin
D) isoniazid
E) bacitracin
Answer: D
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
Section: Mechanisms of Antimicrobial Action
Learning Outcome: 10.5

6) Which of the following antibiotics disrupts cytoplasmic membrane function in fungi?
A) streptomycin
B) erythromycin
C) tetracycline
D) penicillin
E) amphotericin B
Answer: E
Bloom’s Taxonomy: Comprehension
Section: Mechanisms of Antimicrobial Action
Learning Outcome: 10.7

7) Which of the following is NOT a target of drugs that inhibit protein synthesis?
A) the shape of the 30S ribosomal subunit
B) interference with alanine-alanine bridges
C) the enzymatic site of the 50S ribosomal subunit
D) movement of the ribosome from one codon to the next
E) the tRNA docking site
Answer: B
Bloom’s Taxonomy: Application
Section: Mechanisms of Antimicrobial Action
Learning Outcome: 10.6

8)

Figure 10.1 represents a Petri plate. The gray area is where bacteria A is growing, the black area is where bacteria B is growing. The white area is a zone where neither organism is growing. What is the best interpretation of what is observed on the plate?
A) Bacteria B is producing an antibiotic that inhibits the growth of bacteria A.
B) Bacteria A produces a compound that inhibits the growth of bacteria B.
C) Bacteria A grows faster than bacteria B.
D) Bacterial colony B has depleted the nutrients in the area around the colony.
E) No conclusion can be made from this information.
Answer: A
Bloom’s Taxonomy: Analysis
Section: The History of Antimicrobial Agents
Learning Outcome: 10.2

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart