Page contents

Microbiology for the Healthcare Professional 2nd Edition By VanMeter PhD – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0323320929
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323320924

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002367

Microbiology for the Healthcare Professional 2nd Edition By VanMeter PhD – Test Bank

Chapter 09: Microbiological Laboratory Safety Issues
VanMeter: Microbiology for the Healthcare Professional, 2nd Edition

MULTIPLE CHOICE

1. OSHA is a division of the
a. National Institutes of Health.
b. Centers for Disease Control and Prevention.
c. U.S. Department of Labor.
d. World Health Organization.

ANS: C REF: p. 186

2. OSHA was established in
a. 1921.
b. 1971.
c. 1980.
d. 1985.

ANS: B REF: p. 185

3. The most commonly acquired laboratory infections are caused by
a. bacteria.
b. viruses.
c. protozoans.
d. prions.

ANS: A REF: p. 186

4. Hand-washing guidelines have been established by
a. OSHA.
b. CDC.
c. NIAD.
d. WHO.

ANS: B REF: p. 187

5. A bloodborne training program for certain professions was established by and is required by
a. OSHA.
b. CDC.
c. NIA.
d. WHO.

ANS: A REF: p. 187

6. There is/are __________ level(s) of biosafety depending on the organisms handled.
a. 1
b. 2
c. 3
d. 4

ANS: D REF: p. 187

7. The biosafety level necessary in water testing facilities is level
a. 1.
b. 2.
c. 3.
d. 4.

ANS: A REF: p. 188

8. Which of the following bacteria should be handled in a Biosafety Level 2 facility?
a. Micrococcus luteus
b. Bacillus subtilis
c. Salmonella
d. Staphylococcus epidermidis

ANS: C REF: p. 188

9. Agents associated with human disease but generally not a serious health risk are classified in which of the following risk groups?
a. RG1
b. RG2
c. RG3
d. RG4

ANS: B REF: p. 187

10. Ebola viruses need to be handled in which of the following biosafety levels?
a. BSL1
b. BSL2
c. BSL3
d. BSL4

ANS: D REF: p. 189

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart