Page contents

Medical Terminology A Short Course 7th Edition by Davi-Ellen Chabner -Test Bank

Instant delivery only

 

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $35.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001909

Medical Terminology A Short Course 7th Edition by Davi-Ellen Chabner -Test Bank

Chapter 05: Medical Specialists and Case Reports
Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. A specialist in treating glandular disorders is a(n):
a. gastroenterologist
b. rheumatologist
c. endocrinologist
d. hematologist
e. otolaryngologist

ANS: C REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

2. A medical doctor trained to treat eye disorders is an:
a. oncologist
b. optician
c. optometrist
d. orthopedist
e. ophthalmologist

ANS: E REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

3. A surgeon specializing in disorders of the male reproductive system and the urinary tract in male and female patients is a(n):
a. nephrologist
b. urologist
c. gynecologist
d. neurosurgeon
e. colorectal surgeon

ANS: B REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

4. A physician who specializes in treating lung disorders is a(n):
a. cardiologist
b. pathologist
c. internist
d. pulmonologist
e. infectious disease specialist

ANS: D REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

5. A doctor who administers agents that cause loss of sensation and consciousness during surgery is a(n):
a. allergist
b. cardiovascular surgeon
c. oncologist
d. neurologist
e. anesthesiologist

ANS: E REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

6. A doctor specializing in treatment of disease using high-energy radiation is a:
a. geriatrician
b. pathologist
c. radiologist
d. radiation oncologist
e. dermatologist

ANS: D REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

7. Internal medicine is a specialty concerned with:
a. diagnosis of disease using x-rays
b. care of patients who require sudden and immediate action
c. diagnosis and treatment of children’s disorders
d. diagnosis and treatment of disorders of the mind
e. diagnosis and treatment of usually complex, nonsurgical disorders in adults

ANS: E REF: 176 OBJ: Medical Specialists and Specialties

8. “Clinical” means:
a. pertaining to time
b. pertaining to the lung
c. pertaining to patient care
d. pertaining to skin disorders
e. pertaining to laboratory research

ANS: C REF: 176 OBJ: Physician Training

9. A doctor who specializes in operating on the chest is a(n):
a. thoracic surgeon
b. colorectal surgeon
c. otolaryngologist
d. orthopedist
e. oncologist

ANS: A REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

10. Which doctor specializes in treating older patients?
a. family medicine specialist
b. geriatrician
c. rheumatologist
d. pediatrician
e. obstetrician

ANS: B REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

11. A disorder that is unexpectedly caused by treatment prescribed by a doctor is:
a. neuralgic
b. neurogenic
c. oncogenic
d. carcinogenic
e. iatrogenic

ANS: E REF: 180 OBJ: Medical Terms

12. An opening from the kidney to the outside of the body is a:
a. thoracotomy
b. tracheostomy
c. laparotomy
d. colostomy
e. nephrostomy

ANS: E REF: 180 OBJ: Medical Terms

13. Enlargement of the heart is called:
a. hepatomegaly
b. nephromegaly
c. gastromegaly
d. myocardial infarction
e. cardiomegaly

ANS: E REF: 179 | 212 OBJ: Medical Terms

14. An instrument to view the eye is a(n):
a. otoscopy
b. otoscope
c. ophthalmoscope
d. laparoscope
e. ophthalmoscopy

ANS: C REF: 181 | OBJ: Medical Terms

15. Discharge of fluid from the nose is called:
a. rhinotomy
b. rhinorrhea
c. menorrhea
d. dysmenorrhea
e. rhinitis

ANS: B REF: 184 | OBJ: Medical Terms

16. A medical doctor who specializes in treating bone disorders is a(n):
a. pathologist
b. oncologist
c. physical medicine and rehabilitation specialist
d. orthopedist
e. rheumatologist

ANS: D REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

17. Inflammation of the kidney is called:
a. enteritis
b. colitis
c. nephritis
d. otitis
e. hepatitis

ANS: C REF: 180 | OBJ: Medical Terms

18. A doctor who specializes in treatment of blood disorders is a:
a. hematologist
b. psychiatrist
c. thoracic surgeon
d. dermatologist
e. cardiologist

ANS: A REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

19. Which term is not spelled correctly?
a. laryngeal
b. pulmonery
c. vasculitis
d. neuralgia
e. gastroenterology

ANS: B REF: 182 OBJ: Medical Terms

20. In which term is the pronunciation accent incorrectly placed?
a. en-do-krih-NOL-o-je
b. ra-de-o-THER-ah-pe
c. ko-LOS-to-me
d. GAS-tros-ko-pe
e. he-mah-TO-mah

ANS: D REF: 204 OBJ: Medical Terms

21. The combining form iatr/o means:
a. sensation
b. disease
c. treatment
d. tumor
e. mind

ANS: C REF: 180 OBJ: Word Parts

22. The combining form onc/o means:
a. treatment
b. intestines
c. ear
d. old age
e. tumor

ANS: E REF: 181 OBJ: Word Parts

23. The combining form orth/o means:
a. ear
b. straight
c. eye
d. child
e. tumor

ANS: B REF: 181 OBJ: Word Parts

24. The combining form rect/o means:
a. rectum
b. nose
c. chest
d. flow, fluid
e. treatment

ANS: A REF: 182 OBJ: Word Parts

25. The combining form pulmon/o means:
a. mind
b. kidney
c. blood
d. lung
e. ear

ANS: D REF: 182 OBJ: Word Parts

26. The combining form ur/o means:
a. blood vessels
b. ear
c. urinary tract
d. straight
e. kidney

ANS: C REF: 184 OBJ: Word Parts

27. The combining form col/o means:
a. x-rays
b. sensation
c. intestines
d. rectum
e. colon

ANS: E REF: 179 OBJ: Word Parts

28. The combining form ger/o means:
a. child
b. old age
c. disease
d. treatment
e. sensation

ANS: B REF: 180 OBJ: Word Parts

29. The combining form ped/o means:
a. child
b. old age
c. disease
d. treatment
e. sensation

ANS: A REF: 182 OBJ: Word Parts

30. A combining form meaning “heart” is:
a. hemat/o
b. vascul/o
c. hepat/o
d. cardi/o
e. pulmon/o

ANS: D REF: 179 OBJ: Word Parts

31. A combining form meaning “voice box” is:
a. thorac/o
b. laryng/o
c. rhin/o
d. ot/o
e. lymph/o

ANS: B REF: 180 OBJ: Word Parts

32. A combining form meaning “mind” is:
a. crani/o
b. optic/o
c. path/o
d. enter/o
e. psych/o

ANS: E REF: 182 OBJ: Word Parts

33. A combining form meaning “nose” is:
a. nos/o
b. ot/o
c. pulmon/o
d. rhin/o
e. gastr/o

ANS: D REF: 184 OBJ: Word Parts

MATCHING

Select the correct condition or procedure for each of the listed physician specialists.
a. hyperthyroidism
b. cystitis
c. vocal cord polyps, cancer
d. cervical dysplasia
e. pneumonectomy
f. arthroscopy
g. arrhythmia
h. drug treatment of breast cancer
i. sickle cell anemia
j. resection of a brain tumor

1. thoracic surgeon

2. otolaryngologist

3. cardiologist

4. neurosurgeon

5. orthopedist

6. hematologist

7. endocrinologist

8. urologist

9. oncologist

10. gynecologist

1. ANS: E REF: 366 | 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

2. ANS: C REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

3. ANS: G REF: 184 OBJ: Medical Specialists and Specialties

4. ANS: J REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

5. ANS: F REF: 177 | OBJ: Medical Specialists and Specialties

6. ANS: I REF: 105 OBJ: Medical Specialists and Specialties

7. ANS: A REF: 49 | 177 | 357
OBJ: Medical Specialists and Specialties

8. ANS: B REF: 350 | 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

9. ANS: H REF: 177 | 199 | 203
OBJ: Medical Specialists and Specialties

10. ANS: D REF: 177 OBJ: Medical Specialists and Specialties

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart