Page contents

Media, Crime, And Criminal Justice 4Th International Edition By Ray Surette – test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0495812889
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0495812883

In Stock

Original price was: $65.00.Current price is: $30.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001883

Media, Crime, And Criminal Justice 4Th International Edition By Ray Surette – test Bank

Chapter 6 Test Bank

Multiple Choice

1. Which of the following areas of the criminal justice system is the least popular in society?
a. Law enforcement
b. The courts
c. Corrections
d. Each area of the criminal justice system is equally popular
Ans: C
Ref: 132
LO: 1

2. Most of the general public has what kind of knowledge about correctional institutions?
a. Most of the general public has experienced knowledge
b. Most of the general public has conversational knowledge
c. Most of the general public has neither experienced or conversational knowledge
d. Most of the general public has both experienced and conversational knowledge
Ans: C
Ref: 134
LO: 1

3. Which of the following components of the media is most influential in regards to the social construction of corrections?
a. Television shows
b. Films
c. Newspaper articles
d. Books
Ans: B
Ref: 134
LO: 4

4. Which of the following is NOT one of the narrative staples of characters in the corrections film genre?
a. Convict buddies
b. Evil wardens
c. Gang affiliates
d. Bloodthirsty convicts
Ans: C
Ref: 136
LO: 1

5. Which of the following prison film narratives was popular from 1929-1942 and presents inmates as victims of injustice?
a. Nature of confinement correctional films
b. Authority and control correctional films
c. Freedom and release correctional films
d. Pursuit of justice correctional films
Ans: A
Ref: 136
LO: 5

6. In which of the following prison film narratives are offenders personally responsible for their own actions?
a. Nature of confinement correctional films
b. Authority and control correctional films
c. Freedom and release correctional films
d. Pursuit of justice correctional films
Ans: D
Ref: 136
LO: 5

7. Which of the following prison film narratives is currently popular and can be exemplified by early era portraits such as The Shawshank Redemption?
a. Nature of confinement correctional films
b. Authority and control correctional films
c. Freedom and release correctional films
d. Pursuit of justice correctional films
Ans: C
Ref: 137
LO: 5

8. Which of the following prison film narratives is characterized by extreme violence?
a. Nature of confinement correctional films
b. Authority and control correctional films
c. Freedom and release correctional films
d. Pursuit of justice correctional films
Ans: C
Ref: 137
LO: 1

9. Television representations of corrections imply an inability of the correctional system to rehabilitate offenders by presenting what ratio of first-time offenders to habitual offenders?
a. 1:2
b. 1:4
c. 1:10
d. 1:20
Ans: B
Ref: 138
LO: 4

10. Which of the following percentages is accurate in regards to news reports of criminal justice institutions?
a. Approximately 50 percent focus on stories on law enforcement activities
b. Approximately 30 percent focus on court proceedings
c. Less than 5 percent focus on corrections
d. All of the above
Ans: D
Ref: 142
LO: 2

11. How often are correctional personnel quoted in news stories?
a. 1 percent of the total
b. 5 percent of the total
c. 10 percent of the total
d. 12 percent of the total
Ans: A
Ref: 142
LO: 2

12. Which of the following justifications is available to prison administrators who are looking to limit media access?
a. Claims of institutional security needs
b. Ongoing investigations
c. Bureaucratic red tape
d. All of the above
Ans: D
Ref: 143
LO: 4

13. Which of the following is LEAST likely to leak news information about correctional conditions?
a. Elected officials
b. Researchers and academics
c. Defense attorneys
d. None of the above
Ans: D
Ref: 143
LO: 4

14. Correctional media typically portray correctional officers as which of the following?
a. Local heroes
b. Bureaucratic flunkies
c. Smug hacks
d. None of the above
Ans: C
Ref: 150
LO: 3

15. Which of the following is true of media-constructed criminal justice personnel?
a. Law enforcement personnel are most likely to be portrayed as heroic personnel
b. Corrections personnel are least likely to be portrayed as heroic personnel
c. Both A and B are true
d. Neither A or B is true
Ans: C
Ref: 150
LO: 3

True/False

1. Corrections institutions have contributed to their poor image.
Ans: T
Ref: 134
LO: 4

2. Part of correctional films’ popularity comes from the fact that correctional films are marketed as being based on true stories and/or actual events.
Ans: T
Ref: 136
LO: 1

3. In television entertainment programming, shows focused on corrections have been more numerous than shows focused on courts.
Ans: F
Ref: 138
LO: 5

4. Corrections fares well in the news because news media journalists traditionally have access to numerous corrections sources.
Ans: F
Ref: 142
LO: 2

5. The day-to-day administration of punishment as a loss of freedom and attempts to rehabilitate are common narratives in corrections news and media.
Ans: F
Ref: 144
LO: 3

6. When corrections does appear in the news, focus is primarily on the inmates and not on the staff.
Ans: T
Ref: 144
LO: 2

7. As with law enforcement and court news stories, corrections news does not focus on policy questions.
Ans: F
Ref: 144
LO: 5

8. If correctional institutions are constructed as understaffed, underfunded places where humane correctional officers are trying to supervise large numbers of offenders, some of whom are redeemable, then public monies for these institutions and their programs will make more sense.
Ans: T
Ref: 148
LO: 1

9. One concern in corrections is that negative portrayals of corrections officers will result in fewer people wanting to start a career in corrections.
Ans: T
Ref: 150
LO: 3

10. Despite negative portrayals of corrections in the media, there is no concern of the general public losing confidence in the ability of the corrections institution in deterring, rehabilitating, or retaining criminals.
Ans: F
Ref: 151
LO: 5

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart