Page contents

Math and Science for Young Children 8e Rosalind Charlesworth

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9781305088955
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305088955

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $32.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001871

Math and Science for Young Children 8e Rosalind Charlesworth

1. “Above and below” is an example of which of the following spatial concepts?
a. Position

b. Construction
c. Direction

d. Distance

ANSWER: a
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

2. “Close and far away” is an example of which of the following spatial concepts?
a. Position

b. Construction
c. Direction

d. Distance

ANSWER: d
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

3. “How is space made?” is an example of which of the following spatial concepts?
a. Position

b. Organization
c. Construction
d. Distance

ANSWER: c
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

4. Boundless Playgrounds® are designed
a. to provide safer outdoor space for physically typical children.

b. to provide outdoor experiences for children with physical disabilities.
c. in a way that is inappropriate for children with physical challenges.
d. none of these answers.

ANSWER: b
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

5. Children in the sensorimotor and preoperational stages learn about space by moving their bodies in space.
a. True
b. False
ANSWER: True
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

6. Early matching activities help children begin to integrate position, direction, distance, organization, pattern, and construction.
a. True
b. False
ANSWER: True
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

7. Mapping activities include building houses and making roads.
a. True
b. False
ANSWER: True
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

8. Preoperational children need construction materials to explore.
a. True
b. False
ANSWER: True
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

9. Three kinds of space relations are position, direction, and construction.
a. True
b. False
ANSWER: True
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

10. A Focal Point for prekindergarten and kindergarten is describing spatial relations and space.
a. True
b. False
ANSWER: True
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

11. Children benefit very little from learning songs and dances of other cultures.
a. True
b. False
ANSWER: False
LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

Match each item with the correct statement below.
a. position d. construction
b. direction e. organization and pattern
c. design technology

 

12. This area of engineering integrates math, science, and technology
ANSWER: c

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

13. On/off, on top of/over/under, into/out of, top/bottom, and above/below are words that describe this.
ANSWER: a

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

14. Arranging things in space until they fit the child’s needs and plans describes this.
ANSWER: d

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

15. Arranging things until they please the eye describes this.
ANSWER: e

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

16. Up/down, forward/backward, around/through, to/from, toward/away from, and across/near/far are words that describe this.
ANSWER: b

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

17. Three kinds of space relations are position, direction, and ____________________.
ANSWER: distance

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

18. Two ways of using space are organization and pattern and _________________________.
ANSWER: construction

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

19. Blocks are an important type of _________________ material.
ANSWER: construction

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

20. Young children learn to verbally label ___________ and ____________ in space.
ANSWER: directions; positions

LEARNING OBJECTIVES: MS.CHAR.08.04.02 – Assess, plan, teach, and evaluate spatial concept lesson activities following national standards.
NATIONAL STANDARDS: United States – NAEYC.05c – Design, implement, and evaluate developmentally meaningful and challenging curriculum for each child.
KEYWORDS: Bloom’s Taxonomy: Understanding

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart