Page contents

Many Europes Choice and Chance in Western Civilization Ist Edition By Paul Dutton And Suzanne – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 007338545X
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0073385457

In Stock

Original price was: $100.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002486

Many Europes Choice and Chance in Western Civilization Ist Edition By Paul Dutton And Suzanne – Test Bank

Chapter 9
The Gothic High Middle Ages
MULTIPLE-CHOICE QUESTIONS

1. To people of the High Middle Ages, their soaring Gothic cathedrals reflected
a. their newfound pleasure in the natural world.
b. Abelard’s new style of reasoning.
c. a perfect form of Christian society.
d. a rejection of rigorously rational scholastic thought.
Answer: c
Page: 262

2. Who was the greatest systematic thinker of the Middle Ages?
a. Peter Abelard
b. Thomas Aquinas
c. Innocent III
d. Anselm of Bec
Answer: b
Page: 263

3. Who was the most powerful pope of the Middle Ages?
a. Gregory the Great
b. Urban II
c. Leo I
d. Innocent III
Answer: d
Page: 264

4. What institution laid down the foundations of the High Middle Ages and European intellectual life?
a. monasteries
b. cathedral schools
c. palace academies
d. universities
Answer: b
Page: 264

 

 

5. Why, by the late eleventh century, had monastic learning declined in quality?
a. Few men were willing to embrace monastic life anymore.
b. Monks disapproved of writing.
c. Too many scholar-monks were bound by rigid traditions.
d. Too many scholar-monks had begun to forsake learning for prayer.
Answer: c
Page: 264

6. Cathedral schools specialized in educating students in Latin and
a. theology.
b. the liberal arts.
c. the sciences.
d. law and medicine.
Answer: b
Page: 264

7. Of what did the trivium consist?
a. grammar, mathematics, and music
b. rhetoric, geometry, and astronomy
c. logic, mathematics, and geometry
d. grammar, rhetoric, and logic
Answer: d
Page: 264

8. Abelard’s Sic et Non is an extraordinary example of what method of learning?
a. experiment and observation of the natural world
b. memorization and recitation of texts
c. a dialectical method that questioned received wisdom
d. a whole-body experience of chanting
Answer: c
Page: 265

9. The approach of William of Conches, in his textbook called Philosophy, was based on
a. empirical scientific experimentation.
b. reason and intelligent book learning.
c. reason without thought of the natural world.
d. trust in what scripture and faith had to say about the natural world.
Answer: b
Page: 265-266

 

 

 

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart