Page contents

Managerial Statistics, International Edition 8th Edition By Gerald Keller – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0324569556
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0324569551

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002456

Managerial Statistics, International Edition 8th Edition By Gerald Keller – Test Bank

CHAPTER 4 SECTION 7-8: NUMERICAL DESCRIPTIVE TECHNIQUES

MULTIPLE CHOICE

260. Which of the following characteristics does a histogram help you identify?
a. The shape of distribution.
b. The approximate center of a distribution.
c. The amount of spread in a distribution.
d. All of these choices are true.

ANS: D PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

261. The shape of a distribution helps answer which question about the data?
a. Where is the approximate center of the distribution?
b. Are the observations close to one another, or are they widely dispersed?
c. Is the distribution symmetric?
d. All of these choices are true.

ANS: D PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

262. Which of the following is correct about the shape of a distribution?
a. The shape can show you how many modes there are.
b. The shape can help you determine the approximate center of the distribution.
c. The shape can help you determine whether the data are close or spread out.
d. All of these choices are true.

ANS: D PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

263. A scatter diagram reveals a strong positive linear relationship between oil and gasoline prices. Which of the following numerical techniques will not give us more detailed information about this relationship?
a. Coefficient of determination
b. Coefficient of correlation
c. Coefficient of variation.
d. All of these choices help us describe this relationship.

ANS: C PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

TRUE/FALSE

264. Statisticians typically apply graphical techniques as a first step in a data analysis because we first need to know the shape of the distribution.

ANS: T PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

265. Graphical and numerical techniques, such as histograms and least squares lines provide identical information.

ANS: F PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

266. The coefficient of correlation and the least squares line both describe the relationship between two interval variables.

ANS: T PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

267. The precision provided by the numerical techniques (mean, median, and standard deviation) provides more useful information than graphical techniques (histograms and box plots) alone.

ANS: T PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

COMPLETION

268. Scatter diagrams, covariance, and the coefficient of correlation are useful techniques for detecting relationships between two ____________________ variables.

ANS: interval

PTS: 1 REF: SECTION 4.7-4.8

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart