Page contents

Management of Occupational Health and Safety 6th Edition by Lori Francis Bernadette – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0176532161
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0176532161

In Stock

Original price was: $70.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002345

Management of Occupational Health and Safety 6th Edition by Lori Francis Bernadette – Test Bank

Chapter 8—Workplace Violence
MULTIPLE CHOICE
1. Why was Grant’s law created?
a. to reduce the risk for taxi drivers
b. to reduce the potential of violence in health care
c. to reduce the risk of violence for gas station attendants
d. to raise awareness of workplace violence for social workers
ANS: c
PTS: 1
REF: p. 196
BLM: Remember
2. Approximately how many workplace homicides occur in Canada each year?
a! 7
b! 14
c! 21
d! 55
ANS: b
PTS: 1
REF: p. 196
BLM: Remember
3. Which Canadian province has the narrowest definition of workplace violence and aggression?
a. Ontario
b. Quebec
c. Manitoba
d. Nova Scotia
ANS: d
PTS: 1
REF: p. 197
BLM: Remember
4. What does the term mobbing refer to?
a. gang violence
b. violence inflicted on young workers
c. bullying; used mainly in Europe
d. harassment
ANS: c
PTS: 1
REF: p. 197
BLM: Remember
5. What differentiates incivility from bullying?
a. the physical aspect of bullying
8-2 COPYRIGHT © 2014 by Nelson Education Ltd.
b. the deliberate intent of incivility
c. the lack of consequences for bullying
d. the lack of a pattern of deliberate behaviour
ANS: d
PTS: 1
REF: p. 197
BLM: Higher order
6. According to the Francis and Kelloway study, what percentage of Nova Scotia respondents reported
experiencing physical violence in the workplace?
a! 9.0%
b! 12.6%
c! 21.0%
d! 43.5%
ANS: c
PTS: 1
REF: p. 198
BLM: Remember
7. What common approach is used to categorize workplace violence?
a. the type of workplace involved
b. the type of aggressive behaviour
c. the relationship between the work tasks and work schedule
d. the relationship between the assailant and the victim
ANS: d
PTS: 1
REF: p. 199
BLM: Remember
8. What is Type I violence usually associated with?
a. commission of a crime
b. working night shifts
c. dealing with patients
d. angry and hostile coworkers
ANS: a
PTS: 1
REF: p. 199
BLM: Remember
9. Which of the following are considered occupational risk factors for workplace violence?
a. night shifts, training, inexperience, and access to emergency phones
b. scheduling, authority, valuables, and taking care of others
c. client interactions, perpetrator’s relationship to worker, being female, and timing
d. lack of training, poor emergency plans, inadequate supervision, and a diverse workplace
ANS: b

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart