Page contents

Life in the Universe 4th Edition By Jeffrey O. Bennett – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0134089081
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0134089089

In Stock

Original price was: $50.00.Current price is: $30.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002295

Life in the Universe 4th Edition By Jeffrey O. Bennett – Test Bank

Life in the Universe, 4e (Bennett)
Chapter 5 The Nature of Life on Earth
1) What can be said about the presence of order in living organisms?
A) it is a necessary condition, but not a sufficient condition for life
B) it is a sufficient condition, but not a necessary condition for life
C) it is both a necessary condition and a sufficient condition for life
D) it is neither a necessary condition nor a sufficient condition for life
Answer: A
2) The type of reproduction that occurs between human beings is referred to as
A) unsexual
B) carnal
C) asexual
D) sexual
Answer: D
3) Bacteria reproduce by the process of cell division. This kind of reproduction is referred to as
A) sexual
B) unsexual
C) asexual
D) agamic
Answer: C
4) All organisms have finite lifetimes and eventually die. Which of the basic characteristics of
life corrects for this?
A) energy utilization
B) response to the environment
C) evolutionary adaptation
D) reproduction
Answer: D
5) A mule is an example of an exception to which of the fundamental characteristics of life?
A) response to environment─mules cannot respond to changing environmental conditions and
that is why they are stubborn
B) evolutionary adaptation─because mules are sterile they cannot evolve and adapt
C) growth and development-mules being sterile do not grow and develop like other life forms
D) reproduction─a mule is sterile and cannot reproduce even though it is the product of
reproduction between two closely related animals (a horse and a donkey)
Answer: D
6) Scientists cannot agree on whether viruses are living or not because
A) they are much smaller than other simple living organisms
B) they can reproduce but do not require any utilization of energy to do so
C) they can only reproduce within a host cell and not independently
D) under certain conditions they can reproduce, but they do not contain any DNA
Answer: C
2
Copyright © 2017 Pearson Education, Inc.
7) Abnormal forms of protein molecules called prions have one of the characteristics of living
things in that they
A) can replicate themselves by causing other molecules to change
B) actively respond to external changes
C) have very complex structures
D) use sunlight for energy
Answer: B
8) Traits passed from parents to offspring are referred to by biologists as
A) inheritance
B) heredity
C) adaptation
D) heraldry
Answer: A
9) The property of growth and development appears to be
A) a necessary condition, but not a sufficient condition for life
B) a sufficient condition, but not a necessary condition for life
C) both a necessary condition and a sufficient condition for life
D) neither a necessary condition nor a sufficient condition for life
Answer: A
10) Nearly all life on Earth passes on its heredity using
A) lipids
B) RNA
C) DNA
D) proteins
Answer: C

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart