Page contents

Leading and Managing in Nursing 5th Edition by Patricia S. Yoder-Wise – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0323241832
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0323241830

In Stock

Original price was: $65.00.Current price is: $30.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002282

Leading and Managing in Nursing 5th Edition by Patricia S. Yoder-Wise – Test Bank

Yoder-Wise: Leading and Managing in Nursing, 5th Edition

Chapter 09: Cultural Diversity in Health Care

Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. According to Leininger, “cultural imposition” is a major concern in nursing because nurses have a tendency to impose their values, beliefs, and practices on those of other cultures. The discussion topic most likely to be without cultural imposition would be:
a. Abortion.
b. Wound management.
c. Blood transfusion.
d. Advance directives.

ANS: B
Abortion, blood transfusion, and advance directives are heavily imbued with values, beliefs, and practices that may be different between patients and nurses.

REF: Pages 167, 168
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

2. Cultural diversity is the term used to describe a vast range of cultural differences. Events have symbolic meanings for the nurse manager and the staff. The event that would be most likely to provide symbolic meaning to a nurse manager and staff is a:
a. Task force formed to commemorate a New Year’s celebration in the Western tradition.
b. Project to provide Christmas gifts to the children in a daycare program.
c. Celebration of National Nurses’ Week with the focus on cultural care.
d. Task force to develop a poster for the unit depicting religions of the world.

ANS: C
Symbols define and reflect a culture. Nursing week, with a focus on nursing interests, reflects the culture of nursing.

REF: Page 161
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

3. One of the staff nurses on your unit makes the comment, “All this time I thought Mary was black. She says she is Jamaican.” The best response would be to say:
a. “Who cares what she is?”
b. “What did you think when you learned she was Jamaican?”
c. “Why did you assume she was black?”
d. “We have never had a Jamaican on this unit.”

ANS: B
The response of the nurse manager invites cultural awareness, which involves self-examination and in-depth exploration of one’s own biases, prejudices, and assumptions.

REF: Page 164
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

4. As a nurse manager, you notice that Maria, a Hispanic nurse aide, is visibly upset. When you ask her if something is wrong, she becomes tearful and says, “Why is it that when John and I work together in giving patients care, he jokes about my being “a little fat Mexican”? The nurse manager’s best response is, “Do you think he:
a. Is sensitive to your culture?”
b. Wants to learn more about you?”
c. Has been hurt and wants to hurt others?”
d. Is stereotyping you without thinking?”

ANS: D
Stereotyping and prejudice enable us to predict behaviors and make sense of situations but constrain our understanding and development of new insights.

REF: Page 164
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

5. The nurse manager of a unit is asked by a family member of a dying Native American patient if it is possible to have the patient’s eight-member family recite the rosary by the bedside. The manager responds affirmatively. The nurse manager is most likely exhibiting behavior related to:
a. Acculturation.
b. Ethnocentricity.
c. Cultural diversity.
d. Cultural sensitivity.

ANS: D
Cultural sensitivity involves the capacity to feel or react to ideas, customs, and traditions unique to a group of people.

REF: Pages 162, 163
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

6. A 66-year-old native Chinese patient, hospitalized for a myocardial infarction, asks the nurse manager about seeing his “acupuncture doctor” for treatment of his migraine headache. The best response to this patient would be:
a. “How long have you been using acupuncture treatment?”
b. “Do you think acupuncture relieves your pain satisfactorily?”
c. “What have you told your heart specialist about your migraines and treatment?”
d. “Have you tried nonprescription pain medication or been given a prescription drug for your headaches?”

ANS: A
Acknowledging the patient’s use of acupuncture demonstrates cultural sensitivity through acknowledgement of treatments that would be consistent with the patient’s cultural interpretation of illness and responses to it. The other responses indicate lack of cultural sensitivity as well as cultural imposition, in that the nurse diverts the line of inquiry toward interventions that would be common to the nurse’s experience of health care in Western cultures.

REF: Pages 162, 163
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

7. Maintaining a culturally diverse staff is an important function of a nurse manager who works in the hospital of a large medical center. Based on the US Bureau of Labor Statistics Bulletin 2307, which cultural group had the lowest percentage of employment as registered nurses in the United States?
a. Caucasians
b. Asians/Pacific Islanders
c. Blacks
d. Hispanics

ANS: B
The Asian/Pacific Islander group represents 4% of all registered nurses in the US Bureau of Labor Statistics.

REF: Pages 160, 161
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

8. Because an increasing number of Hispanic patients are being admitted, a nurse manager designs a staff-development program for her staff to help them understand the Hispanic culture. A nurse should understand that culture is determined by which of the following?
a. Behavior
b. Love for people
c. Shared vision
d. Rapid time passage

ANS: A
Culture is determined by behaviors and beliefs and develops slowly.

REF: Pages 164, 165
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

9. The nurse manager for a unit’s culturally diverse staff creates a staff-development program so the professional nursing staff members can enhance their understanding of cultures on the basis of published literature. The literature reveals that the following characteristics are inherent in a culture. It:
a. Develops over time.
b. Maintains a strong work ethic.
c. Changes easily.
d. Develops quickly.

ANS: A
Culture is a patterned behavioral response that evolves slowly as times change. The culture may or may not maintain a strong work ethic.

REF: Pages 164, 165
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

10. In designing programs through your institution to address the health needs of Hispanics in your community, you most likely would develop programs related to:
a. Diabetes.
b. Cardiovascular disease.
c. Cancer.
d. Asthma.

ANS: A
Hispanics with diabetes are twice as likely to die from diabetes as non-Hispanics.

REF: Pages 160, 161
TOP: AONE competency: Communication and Relationship-Building

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart