Page contents

Leadership And Nursing Care Management 5th Edition By Diane Huber -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1455740713
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1455740710

In Stock

Original price was: $50.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002269

Leadership And Nursing Care Management 5th Edition By Diane Huber -Test Bank

Chapter 08: Team Building and Working with Effective Groups
Test Bank

MULTIPLE CHOICE

1. Any collection of interconnected individuals working together for the same purpose is known as a(n):
a. club.
b. group.
c. meeting.
d. organization.

ANS: B
Any collection of interconnected individuals working together for the same purpose is known as a group.

DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) REF: Page 129
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

2. A type of group that is stable, meets periodically, has an identified purpose, and is part of the organizational structure is called a:
a. club.
b. committee.
c. group.
d. meeting.

ANS: B
A committee is a type of group that is stable, meets periodically, has an identified purpose, and is part of the organizational structure. An example of a committee is a policy and procedure committee.

DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) REF: Page 129
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

3. Team building is the process of _____ a group.
a. forming
b. identifying
c. organizing
d. unifying

ANS: D
Team building is the process of deliberately creating and unifying a group into a functioning work unit so that specific goals are accomplished.

DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) REF: Page 129
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

4. A small number of people with complementary skills who are committed to a common purpose, performance goals, and approach for which they hold themselves mutually accountable and whose membership should be consistent is known as a:
a. committee.
b. group.
c. team.
d. unit.

ANS: C
A team is a small number of people with complementary skills who are committed to a common purpose, performance goals, and approach for which they hold themselves mutually accountable and whose membership should be consistent (Katzenbach & Smith, 1993; Manion et al., 1996).

DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) REF: Page 129
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

5. A collection of individuals who are led by a strong, clearly focused leader and who come together to share information and ideas and possibly make decisions is known as a:
a. committee.
b. pseudoteam.
c. team.
d. work group.

ANS: D
A collection of individuals who are led by a strong, clearly focused leader and who come together to share information and ideas and possibly to make decisions is known as a work group. In a work group, there is little or no collective accountability.

DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) REF: Page 130
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

6. Individuals join groups because of:
a. monetary rewards.
b. mandatory obligations.
c. physical needs.
d. psychological drives.

ANS: D
The reasons individuals join groups vary but may include psychological drives and primary needs.

DIF: Cognitive Level: Understand (Comprehension) REF: Pages 131-132
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

7. Group problem solving is known to be more effective over individual problem solving because of a larger knowledge and information base, increased acceptance of solutions, more approaches to a problem, lower economic costs, and the ability for:
a. group development.
b. individual expression.
c. hierarchical bonding.
d. organizational team building.

ANS: B
Individual expression is one of the major advantages of group problem solving (Veninga, 1982).

DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: Page 132
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

8. Some of the major disadvantages to group decision making are premature decisions, individual domination, and:
a. autonomous conclusion.
b. disruptive conflicts.
c. group synergy.
d. inaccurate data interpretation.

ANS: B
Group decision making can be derailed at a number of points in the process. The main disadvantages commonly noted about group decision making are the potential for premature decisions, individual domination, and disruptive conflicts (Veninga, 1982).

DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: Page 133
TOP: Nursing Process: Assessment
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

9. A group of tenured nursing faculty at a major university votes on whether a faculty member should receive tenured status. This type of decision making is referred to as:
a. autocratic decision procedure.
b. consultative decision procedure.
c. delegated decision procedure.
d. joint decision making.

ANS: D
Joint decision making occurs when the entire group makes the decision by two-thirds vote, a simple majority, consensus, or some other process. In this process, the group members have as much power as the leader.

DIF: Cognitive Level: Apply (Application) REF: Page 134
TOP: Nursing Process: Evaluation
MSC: Client Needs: Safe and Effective Care Environment: Management of Care

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart