Page contents

Law and Society Canadian 4th Edition by Vago – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0205248012
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0205248018

In Stock

Original price was: $85.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002264

Law and Society Canadian 4th Edition by Vago – Test Bank

Chapter 07

1. Many sociologists and legal scholars contend that __________ is/are one of the greatest motivating forces for legal change.
a. social conditions
b. technology
c. knowledge
d. values
e. attitudes
ANSWER: B DIFFICULTY: EASY PAGE: 213
2. From 1952 to 1977, immigration law prohibited which group of individuals from entering Canada?
a. criminals
b. homosexuals
c. singles
d. Chinese
e. Jews
ANSWER: B DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 215
3. The first act dealing with human rights in Canada began in __________.
a. Saskatchewan, 1947
b. Ontario, 1944
c. Nova Scotia, 1960
d. British Columbia, 1969
e. Alberta, 1959
ANSWER: B DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 215
4. An example of the extension of formal rights discussed in the text was brought forth by __________.
a. homosexuals seeking the right to marry
b. a custody application from a woman on social assistance
c. a disgruntled worker at Ontario Hydro
d. the Canadian Mental Health Association
e. the Canadian Auto Worker’s Union

ANSWER: B DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 217
5. In Egan v. Canada (1995), the Supreme Court of Canada ruled against same-sex marriage on which of the following grounds?
a. inability to procreate
b. inability to provide a structure for raising children
c. moral and ethical grounds
d. traditional religious beliefs
e. majority claims
ANSWER: A DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 232
6. Illustrations of legal changes in technology outlined in your textbook include all but which one of the following?
a. automobile safety
b. air transportation safety
c. computers
d. forensic equipment (i.e., lie detector)
e. Global Positioning Systems
ANSWER: E DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 213
7. The last province to enact legislation allowing women over 21 the right to vote was _______.
a. Prince Edward Island, 1922
b. Newfoundland, 1925
c. Quebec, 1940
d. Ontario, 1917
e. Nova Scotia, 1918
ANSWER: C DIFFICULTY: EASY PAGE: 215
8. Which province first recognized poverty as a ground for discrimination?
a. Alberta, 1996
b. Saskatchewan, 1996
c. Ontario, 1999
d. Quebec, 2001
e. Nowhere in Canada is poverty a ground for discrimination.
ANSWER: A DIFFICULTY: EASY PAGE: 216
9. Under Ontario’s “you spill, you pay” pollutant legislation, a maximum penalty for individuals is _______.
a. $1000 per day
b. $2000 per day
c. $5000 per day
d. $20 000 per day
e. This legislation applies only to corporations.
ANSWER: D DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 225
10. With the passage of Bill C-38, Parliament changed the definition of marriage to include same-sex marriage. This was followed by the Civil Marriage Act, which received Royal Assent in _______.
a. 2002
b. 2003
c. 2004
d. 2005
e. This is discretionary based on provincial jurisdiction for civil ceremonies.
ANSWER: D DIFFICULTY: MODERATE PAGE: 227

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart