Page contents

Invitation to Health Building Your Future Brief Edition 8th Edition by Dianne Hales – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1133940005
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133940005

In Stock

Original price was: $79.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002650

Invitation to Health Building Your Future Brief Edition 8th Edition by Dianne Hales – Test Bank

Chapter 9—Contraception and Reproduction

MULTIPLE CHOICE

1. All of the following statements are true regarding abstinence EXCEPT:
a. It is increasingly becoming a valued lifestyle choice.
b. It is 100 percent effective.
c. It cannot be practiced if you have been sexually active in the past.
d. It is risk free.

ANS: C PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

2. Which of the following methods of birth control is least expensive and most effective?
a. abstinence
b. condoms
c. cervical cap
d. spermicide

ANS: A PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

3. Which of the following is not a barrier method of birth control?
a. oral contraceptives
b. diaphragm
c. female condom
d. contraceptive sponge

ANS: A PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

4. All of the following may be disadvantages of taking birth control pills EXCEPT:
a. They must be taken at the same time every day.
b. No protection against STIs.
c. Must get a prescription.
d. They interrupt sexual activity.

ANS: D PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Analyzing

5. The term contraception refers to:
a. methods to stop spermatogenesis.
b. the clump of cells that burrows into the endometrium.
c. methods of preventing conception.
d. the release of an ovum.

ANS: C PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

6. All of the following are advantages to taking birth control pills EXCEPT:
a. They are reversible.
b. They protect against HIV.
c. They reduce the risk of certain cancers.
d. May help relieve painful menstruation.

ANS: B PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

7. Which test is not usually performed during an examination to get a prescription for birth control pills?
a. Blood pressure test.
b. Pelvic exam.
c. Urine sample.
d. Body fat analysis.

ANS: D PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

8. In order for the diaphragm to be effective, what must also be used?
a. Spermicide
b. A condom
c. The pill.
d. Cervical sponge

ANS: A PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Applying

9. All of the following are advantages to using the female condom EXCEPT:
a. No side effects.
b. It gives women control in reducing STIs.
c. It does not require a prescription.
d. It reduces severe menstrual cramps.

ANS: D PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Understanding

10. Which of the following is not an advantage to using fertility awareness methods of birth control?
a. There is no need for prescriptions.
b. There is no expense.
c. There are no side effects.
d. You can have intercourse any time you want.

ANS: D PTS: 1 OBJ: Bloom’s Taxonomy: Analyzing

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart