Page contents

Introductory Chemistry Concepts and Critical Thinking 7th Edition – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9780321804907
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321804907

In Stock

Original price was: $90.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002628

Introductory Chemistry Concepts and Critical Thinking 7th Edition – Test Bank

Introductory Chemistry: Concepts and Critical Thinking, 7e (Corwin)
Chapter 9 Chemical Equation Calculations

Key Terms

1) What term refers to the amount of product experimentally measured in a laboratory procedure?
A) actual yield
B) percent yield
C) stoichiometric yield
D) theoretical yield
E) none of the above
Answer: A
Section: Key Terms

2) What principle states that equal volumes of gases, at the same temperature and pressure, contain equal numbers of molecules?
A) Avogadro’s theory
B) law of combining volumes
C) law of conservation of mass
D) law of constant composition
E) none of the above
Answer: A
Section: Key Terms

3) What principle states the volumes of gases that combine in a chemical reaction are in the ratio of small whole numbers?
A) Avogadro’s theory
B) law of combining volumes
C) law of conservation of volume
D) law of constant conditions
E) none of the above
Answer: B
Section: Key Terms

4) What principle states that mass is neither gained or lost during a chemical reaction?
A) Avogadro’s theory
B) law of combining volumes
C) law of conservation of mass
D) law of constant composition
E) none of the above
Answer: C
Section: Key Terms

5) What is the term for the substance in a chemical reaction that controls the maximum amount of product?
A) limiting reactant
B) limiting product
C) maximum reactant
D) maximum product
E) none of the above
Answer: A
Section: Key Terms

6) What term refers to a type of stoichiometry calculation that relates the masses of two substances according to a balanced chemical equation?
A) mass-mass problem
B) mass-volume problem
C) mole-mole problem
D) volume-volume problem
E) none of the above
Answer: A
Section: Key Terms

7) What term refers to a type of stoichiometry calculation that relates the mass of a substance to the volume of a gas according to a balanced chemical equation?
A) mass-mass problem
B) mass-volume problem
C) mole-mole problem
D) volume-volume problem
E) none of the above
Answer: B
Section: Key Terms

8) What term refers to the mass of 1 mol of substance expressed in grams?
A) gram-atomic mass
B) gram-molecular mass
C) gram-formula mass
D) molar mass
E) none of the above
Answer: D
Section: Key Terms

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart