Page contents

Introductory Business Statistics International Edition 7th Edition by Ronald M. Weiers – Test Bank

Instant delivery only

ISBN-10: 1111058857

ISBN-13: 9781111058852

In Stock

Original price was: $75.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002623

Introductory Business Statistics International Edition 7th Edition by Ronald M. Weiers – Test Bank

Chapter 8: Sampling Distributions

TRUE/FALSE

1. True or False
Sample data are used as the basis from which to make probability statements about the true (but unknown) value of the population mean or proportion.

ANS: T PTS: 1 OBJ: Section 8.1

2. True or False
The sampling distribution of the mean will be approximately normal regardless of the distribution of the original population or the sample size.

ANS: F PTS: 1 OBJ: Section 8.2

3. True or False
The standard error for the sampling distribution of the mean is equal to .

ANS: T PTS: 1 OBJ: Section 8.3

4. True or False
The number of all possible simple random samples of size 2 that can be taken from a population of 5 elements is 6.

ANS: F PTS: 1 OBJ: Section 8.2

5. True or False
The sampling distribution of the mean will have the same mean as the original population from which the samples were drawn.

ANS: T PTS: 1 OBJ: Section 8.2

6. True or False
The sampling distribution of the mean will have the same standard deviation as the original population from which the samples were drawn.

ANS: F PTS: 1 OBJ: Section 8.2

7. True or False
The sampling distribution of the mean will be normal if the original population from which the samples were drawn is normally distributed.

ANS: T PTS: 1 OBJ: Section 8.2

8. True or False
The sample proportion can be considered a random variable that will take on different values as the procedure leading to the sample proportion is repeated a great many times.

ANS: T PTS: 1 OBJ: Section 8.2
9. True or False
If a population is a Poisson distribution with a mean of 4, then the sampling distribution of the mean for 200 Excel or Minitab simulated samples approaches the normal distribution as the sample sizes are 5 or more.

ANS: F PTS: 1 OBJ: Section 8.6

10. True or False
When a great many simple random samples are drawn from a population that is normally distributed, the same means will also be normally distributed only when the sample size is greater than 30.

ANS: F PTS: 1 OBJ: Section 8.3

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart