Page contents

Introduction to Health Care 4th Edition By Mitchell – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1305575075
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305575073

In Stock

Original price was: $50.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002589

Introduction to Health Care 4th Edition By Mitchell – Test Bank

1. Homeostasis means that the body is :
a. in the anatomical position.
b. free of disease.
c. continuously adjusting to changes.
d. made up of many complex parts.
ANSWER: c
FEEDBACK: a. Incorrect. The anatomical position is when the body as viewed in a full upright position (standing), with the arms relaxed at the sides of the body, palms facing forward, feet pointed forward, and the eyes directed straight ahead.
b. Incorrect. Homeostasis does not refer to being free of disease.
c. Correct. Homeostasis means the body is continuously adjusting to changes to stay in balance.
d. Incorrect. Homeostasis does not refer to complexity of parts.
POINTS: 1
2. Which series correctly lists the organizational levels of the body from the smallest to the largest? a. Tissues, cells, organs, body systems
b. Cells, tissues, organs, body systems
c. Body systems, organs, tissues, cells
d. Cells, organs, body systems, tissues
ANSWER: b
FEEDBACK: a. Incorrect. Try again.
b. Correct. The cells are the smallest, cells form tissues, tissues form organs, and organs work together to form body systems.
c. Incorrect. Try again.
d. Incorrect. Try again.
POINTS: 1
3. The liver would best be described as :
a. a group of cells.
b. a group of tissues.
c. an organ.
d. a body system.
ANSWER: c
FEEDBACK: a. Incorrect. Cells with similar function grouped together are called tissues.
b. Incorrect. Two or more types of tissues combined to work together are an organ, but any group of tissues does not necessarily make an organ.
c. Correct. The liver consists of a group of tissues that work together to form an organ.
d. Incorrect. A body system is a combination of two or more organs to provide a major body function.
POINTS: 1
4. What is the name of the part of the cell that controls its activity? a. Centriole
b. Cytoplasm
c. Endoplasmic reticulum
d. Nucleus
ANSWER: d
FEEDBACK: a. Incorrect. The centriole plays a role in the division of the cell (reproduction).
b. Incorrect. Cytoplasm is a gel-like liquid inside the cell.
c. Incorrect. Endoplasmic reticulum facilitates transport of materials in and out of the nucleus.
d. Correct. The nucleus of the cell controls its activity.
POINTS: 1
5. What is the purpose of the mitochondria?
a. Assist with the digestion of molecules
b. Produce energy for cellular processes
c. Promote cellular reproduction
d. Produce protein for cell structures
ANSWER: b
FEEDBACK: a. Incorrect. Lysosomes help to digest molecules.
b. Correct. The mitochondria produce energy for cellular processes.
c. Incorrect. Centrioles promote cellular reproduction.
d. Incorrect. Ribosomes produce protein for cell structures.
POINTS: 1
6. Which plane divides the body from top to bottom into equal right and left sides? a. Midsagittal
b. Frontal
c. Cranial
d. Transverse
ANSWER: a
FEEDBACK: a. Correct. The midsagittal plane divides the body into equal right and left sides.
b. Incorrect. Frontal plane divides the body from top to bottom into front and back portions. c. Incorrect. Cranial refers to the skull.
d. Incorrect. Transverse plane divides the body horizontally into top and bottom portions.
POINTS: 1
7. Which directional term describes the hand in relation to the shoulder? a. Anterior
b. Distal
c. Proximal
d. Posterior
ANSWER: b
FEEDBACK: a. Incorrect. Anterior is toward the front of the body.
b. Correct. The hand is distal to the shoulder.
c. Incorrect. Proximal is closer to reference point, so the shoulder is proximal to the hand.
d. Incorrect. Posterior is toward the back of the body.
POINTS: 1
8. Which term is most appropriate for reporting a shallow cut suffered in an accident? a. Inferior
b. Peripheral
c. Superficial
d. Caudal
ANSWER: c
FEEDBACK: a. Incorrect. Inferior means below.
b. Incorrect. Peripheral means away from the center.
c. Correct. Superficial means near or close to the body surface.
d. Incorrect. Caudal means closer to the coccyx.
POINTS: 1
9. The directional term that refers to the top portion of the heart is :
a. apex.
b. anterior.
c. cephalic.
d. superior.
ANSWER: a
FEEDBACK: a. Correct. Apex means at the top (highest point).
b. Incorrect. Anterior is toward the front of the body.
c. Incorrect. Cephalic is closer to the head.
d. Incorrect. Superior means above.
POINTS: 1

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart