Page contents

Introduction to Criminal Justice 13th International Edition by Siegel – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1285069129
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1285069128

In Stock

Original price was: $56.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002571

Introduction to Criminal Justice 13th International Edition by Siegel – Test Bank

Chapter 6—The Police: Organization, Role, and Function

MULTIPLE CHOICE

1. Most police agencies are organized in a(n) ______ manner?
a. Cooperative and democratic
b. Corporate and businesslike
c. Hierarchical
d. Egalitarian

ANS: C REF: p. 204
OBJ: 1

2. How do most municipal police departments determine promotion eligibility?
a. Testing
b. Physical agility
c. Arrest performance
d. Time-in-rank

ANS: D REF: p. 204
OBJ: 3

3. The promotion system currently used in police departments often discourages the:
a. Recruitment and hiring of college-educated officers
b. Recruitment and hiring of minority officers
c. Transferring of experienced officers to other departments
d. Use of a military-like organizational structure

ANS: C REF: p. 204
OBJ: 2

4. Which of the following is not a program or policy to try to improve patrol effectiveness?
a. Rapid response
b. Targeting of specific crimes
c. Aggressive patrol
d. Decrease the number of arrests

ANS: D REF: p. 211-214
OBJ: 5

5. Which of the following is not one of the major purposes of police patrol?
a. Deterring crime through police presence
b. Aiding individuals who cannot help themselves
c. Facilitating the movement of traffic and people
d. Issuing arrest warrants

ANS: D REF: p. 211
OBJ: 4

6. While police patrol has many objectives, most police experts agree that the majority of police patrol efforts are devoted to:
a. Crime fighting
b. Order maintenance
c. Responding to emergencies
d. Deterring crime

ANS: B REF: p. 211
OBJ: 4

7. The goal of the Kansas City Patrol Study was to evaluate:
a. The effectiveness of different patrol models
b. Police use of force standards
c. Command and control structures
d. The time-in-rank system of promotion

ANS: A REF: p. 211
OBJ: 4

8. What was the principal finding of the Kansas City Patrol Study?
a. The type of patrol model adopted has significant impact on crime.
b. There is little evidence to suggest that increased police patrol deters crime.
c. Patrol techniques can have a significant impact on citizen’s attitudes.
d. Patrol techniques can significantly impact citizen’s satisfaction with police.

ANS: B REF: p. 211
OBJ: 4

9. Which of the following is not a criticism of in-car police cameras?
a. Accountability of officers
b. Reliance on the camera
c. Too much information
d. Stress and job performance

ANS: A REF: p. 214

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart