Page contents

Introduction To Criminal Justice 15th Edition by Larry J. Siegel – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1305261046
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1305261044

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002573

Introduction To Criminal Justice 15th Edition by Larry J. Siegel – Test Bank

Chapter 11

1. What was the most common state-administered punishment in early Greece and Roman civilizations?
a. Mutilation

b. Burning at the stake

c. Banishment

d. Death penalty

ANSWER: c
REFERENCES: The History of Punishment
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.1 – Describe the historical development of punishment.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

2. What event ended the transportation of prisoners from England to the United States?
a. The War of 1812

b. The Revolutionary War

c. The publication of The Fatal Shore

d. France’s participation in the free trade act of 1786
ANSWER: a
REFERENCES: The History of Punishment
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.1 – Describe the historical development of punishment.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

3. Using mandatory life sentences so criminals cannot hurt other citizens is the core goal of:
a. Restitution.

b. Incapacitation.

c. Retribution.

d. General deterrence.
ANSWER: b
REFERENCES: The Goals of Punishment
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.3 – Distinguish among general and specific deterrence, incapacitation, and retribution.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

4. A social and personal history document containing an evaluation of the defendant’s chances for successful rehabilitation that the judge uses during the sentencing phase is called:
a. Presentence investigation report.

b. Rehabilitation and placement evaluation.

c. Presentence evaluation report.

d. Diversion and deterrence document.

ANSWER: a
REFERENCES: Imposing the Sentence
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.5 – Explain how sentences are imposed.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

5. Prison sentences for two or more criminal acts, served simultaneously and that run together are called:
a. Consecutive sentences.

b. Concurrent sentences.

c. Conclusive sentences.

d. Concomitant sentences.
ANSWER: b
REFERENCES: Imposing the Sentence
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.5 – Explain how sentences are imposed.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

6. Prison sentences for two or more criminal acts, served one after the other are called:
a. Consecutive sentences.

b. Concurrent sentences.

c. Conclusive sentences.

d. Concomitant sentences.
ANSWER: a
REFERENCES: Imposing the Sentence
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.5 – Explain how sentences are imposed.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

7. How many days could a federal inmate have deducted from their sentence each year for good time?
a. 10

b. 54

c. 107

d. 365

ANSWER: b
REFERENCES: Imposing the Sentence
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.5 – Explain how sentences are imposed.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

8. Who ultimately is responsible for determining the actual length in indeterminate sentencing?
a. Prosecution

b. State legislature

c. Correctional agency

d. Probation officer

ANSWER: c
REFERENCES: Sentencing Models
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.6 – Classify the various types of sentencing structures.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

9. Which is not one of the three main sentencing procedures used in the United States?
a. Determinate sentencing

b. Indeterminate sentencing

c. Substantiated sentencing

d. Mandatory sentencing

ANSWER: c
REFERENCES: Sentencing Models
LEARNING OBJECTIVES: ITCJ.SIWO.16.11.6 – Classify the various types of sentencing structures.
KEYWORDS: Bloom’s: Remember

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart