Page contents

Introduction to Biotechnology 3rd Edition by Thieman Palladino – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0321766113
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0321766113

In Stock

Original price was: $56.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002562

Introduction to Biotechnology 3rd Edition by Thieman Palladino – Test Bank

Introduction to Biotechnology, 3e (Thieman)
Chapter 6 Plant Biotechnology

1) Golden rice gets its characteristic yellow color from beta-carotene that is converted into ________.
A) vitamin A
B) vitamin C
C) vitamin E
D) vitamin D
E) None of these choices
Answer: A

2) The main purpose of creating Flavr Savr tomatoes was ________.
A) to make larger tomatoes
B) to make tomatoes ripen faster
C) to make tomatoes rot-resistant
D) to make tomatoes taste better
E) to improve the vitamin A content of tomatoes
Answer: C

3) Which of the following techniques was used to create the Flavr Savr tomato?
A) Gene knockout
B) Transgenic technology
C) RNAi
D) Antisense RNA
E) Stem cell technology
Answer: D

4) RoundUp-resistant plants are designed to ________.
A) improve nutritional value of crops
B) make crops heat-resistant
C) make crops cold-resistant
D) increase vitamin B content
E) provide resistance against herbicides
Answer: E

5) Bt transgenic crops are designed to ________.
A) improve the nutritional value of crops
B) make crops heat-resistant
C) make crops cold-resistant
D) increase vitamin B content
E) provide resistance to insects
Answer: E

6) Golden rice was created to increase the ________ content of rice.
A) EPSPS
B) polygalacturonase (PG)
C) cry
D) Ti
E) β-carotene
Answer: E
7) The microbial source of cry genes used to make insect-resistant transgenic plants is ________.
A) Thermus aquaticus
B) Agrobacterium tumefaciens
C) Bacillus thuringiensis
D) Escherichia coli
E) Saccharomyces cerevisiae
Answer: C

8) The first genetically modified food product available for human consumption in the United States was ________.
A) the Flavr Savr tomato
B) Golden Rice
C) ice-minus bacteria
D) RoundUp Ready corn
E) Bt corn
Answer: A

9) Plant cells with their cell walls removed are called ________.
A) calluses
B) protozoa
C) protoplasts
D) germplasm
E) auxins
Answer: C

10) What microbe is responsible for crown gall disease in plants and is used to create transgenic plants incorporating Ti vectors?
A) Thermus aquaticus
B) Agrobacterium tumefaciens
C) Bacillus thuringiensis
D) Escherichia coli
E) Saccharomyces cerevisiae
Answer: B

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart