Page contents

Information Technology Project Management 8th Edition By Kathy – Test Bank

Instant delivery only

In Stock

Original price was: $70.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb100068

Information Technology Project Management 8th Edition By Kathy – Test Bank

True / False

1. Extrinsic motivation causes people to participate in an activity for their own enjoyment.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Extrinsic motivation causes people to do something for a reward or to avoid a penalty.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.349

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

2. Maslow’s hierarchy of needs states that people’s behaviors are guided or motivated by a sequence of needs.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: Maslow’s hierarchy of needs states that people’s behaviors are guided or motivated by a sequence of needs.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.349

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing An Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

3. Maslow suggests that each level of the hierarchy of needs is not necessarily a prerequisite for the levels above.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Maslow suggests that each level of the hierarchy is a prerequisite for the levels above. For example, a person cannot consider self-actualization without first addressing basic needs of security and safety.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.349

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

4. According to Herzberg, hygiene factors such as larger salaries, more supervision, or a more attractive work environment would motivate workers to do more if present.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: According to Herzberg, motivators such as larger salaries, more supervision, or a more attractive work environment would motivate workers to do more if present.He referred to factors that cause job satisfaction as motivators and factors that could cause dissatisfaction as hygiene factors.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.350

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

5. People who need institutional power or social power want to organize others to further the goals of the organization.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: People who need institutional power or social power want to organize others to further the goals of the organization.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.352

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

6. Managers who believe in Theory Y assume that workers dislike and avoid work if possible, so managers must use coercion, threats, and various control schemes to get workers to make adequate efforts to meet objectives.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: People who believe in Theory X assume that workers dislike and avoid work if possible, so managers must use coercion, threats, and various control schemes to have workers make adequate efforts to meet objectives. They assume that the average worker wants to be directed and prefers to avoid responsibility, has little ambition, and wants security above all else.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.352-353

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

7. Assignment, budget, promotion, money, and penalty influence bases are automatically available to project managers as part of their position.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Top management grants authority to the project manager. However, assignment, budget, promotion, money, and penalty influence bases are not automatically available to project managers as part of their position.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.353

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

8. Thamhain and Wilemon found that when project managers used work challenge and expertise to influence people, projects were more likely to succeed.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: Thamhain and Wilemon found that projects were more likely to fail when project managers relied too heavily on using authority, money, or penalty to influence people. When project managers used work challenge and expertise to influence people, projects were more likely to succeed.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.354

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

9. Legitimate power involves using personal knowledge and expertise to get people to change their behavior.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Legitimate power is getting people to do things based on a position of authority. This type of power is similar to the authority basis of influence.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.354

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

10. According to Covey, project managers must use a win/lose approach in making decisions.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Project managers should strive to use a win/win approach in making decisions, but in competitive situations they sometimes must use a win/lose paradigm.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.356

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.63 – LO: 9-3

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Keys To Managing And Leading People

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

11. A responsibility assignment matrix (RAM) is a matrix that maps the work of the project as described in the OBS to the people responsible for performing the work as described in the WBS.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: A responsibility assignment matrix (RAM) maps the work of the project, as described in the WBS, to the people responsible for performing the work, as described in the OBS.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.362

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.64 – LO: 9-4

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Human Resource Plan

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

12. A RAM is used only to assign detailed work activities.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: In addition to using a RAM to assign detailed work activities, you can use it to define general roles and responsibilities on projects. This type of RAM can include the stakeholders in the project.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.362-363

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.64 – LO: 9-4

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Human Resource Plan

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

13. A staffing management plan describes when and how people will be added to and taken off the project team.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: A staffing management plan describes when and how people will be added to the project team and taken off it. The level of detail may vary based on the type of project.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.363

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.64 – LO: 9-4

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Human Resource Plan

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

14. Resource leveling results in fewer problems for project personnel and accounting departments.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: Resource leveling results in fewer problems for project personnel and accounting departments. Increasing and decreasing labor levels and human resources often produce additional work and confusion.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Easy

REFERENCES:

p.369

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.65 – LO: 9-5

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Acquiring The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

15. In the Tuckman model, storming occurs when team members have different opinions for how the team should operate.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: In the Tuckman model, storming occurs when team members have different opinions for how the team should operate. People test each other, and there is often conflict within the team.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.370

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.66 – LO: 9-6

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

16. The first dimension of psychological type in the MBTI signifies whether people draw their energy from other people (extroverts) or from inside themselves (introverts).

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

RATIONALE:

Feedback: The first dimension of psychological type in the MBTI signifies whether people draw their energy from other people (extroverts) or from inside themselves (introverts).

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.371

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.66 – LO: 9-6

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

17. In the Social Styles Profile team building activity, drivers are reactive and people-oriented.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Drivers are proactive and task-oriented. They are firmly rooted in the present, and they strive for action.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.373

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.66 – LO: 9-6

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Comprehension

18. Project managers should always reward people who work overtime.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: People who work overtime just to get extra pay or because of their own poor work or planning should not be rewarded.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.375

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.66 – LO: 9-6

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Developing The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

19. The forcing mode is one in which the project manager deemphasizes or avoids areas of differences and emphasizes areas of agreement.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: The smoothing mode is one in which the project manager deemphasizes or avoids areas of differences and emphasizes areas of agreement. This approach is also called accommodating, and it is best used when the relationship is of high importance and the task is of low importance.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.377

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.67 – LO: 9-7

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Managing The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

20. Project managers must try to avoid conflict at all costs as all conflict within groups is bad.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Project managers must also realize that not all conflict is bad. Conflict often produces important results, such as new ideas, better alternatives, and motivation to work harder and more collaboratively.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.377

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.67 – LO: 9-7

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Managing The Project Team

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

21. Microsoft Project 2010 does not lend itself to project human resource management.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

RATIONALE:

Feedback: Many people do not realize that Project 2013 provides a variety of human resource management tools, some of which include assigning and tracking resources, resource leveling, resource usage reports, overallocated resource reports, and to-do lists.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.379

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.68 – LO: 9-8

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

Using Software To Assist In Human Resource Management

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

Multiple Choice

22. _____ involves assigning the needed personnel to work on the project.

a.

Planning human resource management

b.

Developing the project team

c.

Acquiring the project team

d.

Managing the project team

ANSWER:

c

RATIONALE:

Feedback: Acquiring the project team involves assigning the needed personnel to work on the project. Key outputs of this process are project staff assignments, resource calendars, and project management plan updates.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.347

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.69 – LO: 9-2

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

What Is Project Human Resource Management?

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

23. Key outputs of _____ process are project staff assignments, resource calendars, and project management plan updates.

a.

managing the project team

b.

acquiring the project team

c.

developing the project team

d.

planning the human resource plan

ANSWER:

b

RATIONALE:

Feedback: Acquiring the project team involves assigning the needed personnel to work on the project. Key outputs of this process are project staff assignments, resource calendars, and project management plan updates.

POINTS:

1

DIFFICULTY:

Difficulty: Moderate

REFERENCES:

p.347

LEARNING OBJECTIVES:

INFO.SCHW.14.69 – LO: 9-2

NATIONAL STANDARDS:

United States – BUSPROG: Technology

TOPICS:

What Is Project Human Resource Management?

KEYWORDS:

Bloom’s: Knowledge

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart