Page contents

Illustrated Course Guides Written Communication Soft Skills for a Digital Workplace 3e Jeff Butterfield

Instant delivery only

In Stock

$28.00

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb100042

Illustrated Course Guides Written Communication Soft Skills for a Digital Workplace 3e Jeff Butterfield

Part 5: Writing Professional Letters

1. Business letters are the most popular way to exchange written messages.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 97

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

2. You usually write letters to communicate with people inside your organization.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 97

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

3. Avoid using “Miss” and “Mrs.” in your salutations because they make assumptions about the age and marital status of your reader.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 102

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

4. Only the first word of the complimentary close is capitalized.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 104

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

5. A handwritten signature is still required with the simplified letter format.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 106

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

6. If you can comply with only part of your reader’s request, start with the bad news.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 108

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

7. A handwritten note is more memorable and personal than a typed letter and is particularly well suited for appreciation messages.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 112

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

8. Goodwill messages are personal communication and should be written as though two people were having a conversation.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 112

QUESTION TYPE:

True / False

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

9. A(n) ____________________ is a professional communication tool for delivering messages outside of an organization.

ANSWER:

business letter

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 98

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

10. When you start to write, follow the standard conventions for business letters. Using the correct form, or ____________________, shows your professionalism and simplifies your task as a writer.

ANSWER:

block style

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 100

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

11. When appropriate, include ____________________ to indicate you are sending material with the letter.

ANSWER:

Enclosure
Enc

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 104

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

12. Unlike the format for formal business letters, you can use a more direct, informal style called the ____________________ letter format for routine letters.

ANSWER:

simplified

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 106

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

13. ____________________ is the process of convincing others to change their beliefs or actions.

ANSWER:

Persuasion

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 110

QUESTION TYPE:

Completion

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

14. You should send a letter using ____ to document the date your message as delivered.

a.

overnight

b.

certified mail with return receipt

c.

first class mail

d.

airmail

ANSWER:

b

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 98

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

15. A written letter is appropriate when you want to offer ____.

a.

thanks

b.

congratulations

c.

sympathy

d.

all of the above

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 98

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

16. The closing statement in a formal letter can ____.

a.

express goodwill

b.

make a polite comment

c.

ask the reader to take action

d.

any of the above

ANSWER:

d

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 100

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

17. In the inside address, include your reader’s ____ regardless of the salutation format.

a.

first name

b.

last name

c.

both a. and b.

d.

neither a. nor b.

ANSWER:

c

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 102

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

18. Complimentary closes end with a ____.

a.

period

b.

comma

c.

semi-colon

d.

colon

ANSWER:

b

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 104

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

19. Include reference initials if you wrote the letter but someone else typed it. For example, KL:mcd shows that ____ typed the letter.

a.

KL

b.

MCD

c.

both a. and b.

d.

neither a. nor b.

ANSWER:

b

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 104

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

20. The simplified letter format omits all of the following EXCEPT the ____.

a.

salutation

b.

signature

c.

opening line

d.

complimentary close

ANSWER:

c

POINTS:

1

REFERENCES:

Written Communication 106

QUESTION TYPE:

Multiple Choice

HAS VARIABLES:

False

DATE CREATED:

5/3/2016 4:01 PM

DATE MODIFIED:

5/3/2016 4:01 PM

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart