Page contents

HUMAN RESOURCES MANAGEMENT IN CANADA CANADIAN 12 TH EDITION BY COLE – TEST BANK

Instant delivery only

In Stock

Original price was: $70.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb100025

HUMAN RESOURCES MANAGEMENT IN CANADA CANADIAN 12 TH EDITION BY COLE – TEST BANK

MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.
1) When a management development program is individualized and it is aimed at filling a specific
executive position, this process is usually called:
1)
A) personnel planning.
B) management needs analysis and development.
C) management forecasting.
D) succession planning.
E) individual development.
Answer: D
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
2) Yung made a choice to leave a large management consulting firm she had worked at for 10 years to
become the Executive Director of a newly established non profit association, ChildAid, which is
dedicated to helping children living in poverty. She had been volunteering with the organization
prior to become the Executive Director as she was inspired by the organization’s mission. ChildAid
has enough funds to give her a very modest salary for a year. She must engage in vigourous
fundraising efforts to enable the organization to continue paying her salary beyond 1 year. Yung
most likely has the following career anchors:
2)
A) creativity and autonomy.
B) technical/functional.
C) independence and lifestyle.
D) service/ dedication.
E) service/dedication and security.
Answer: D
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
3) Most experts agree that one of the most important things that an employer can do is to provide new
employees with:
3)
A) slow-paced first jobs.
B) high-pressure first jobs.
C) challenging first jobs.
D) comfortably paced first jobs.
E) computer-oriented first jobs.
Answer: C
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
1
4) A concern or value that a person who is engaged in career planning will not give up if a choice
must be made is referred to as a(n):
4)
A) anchor.
B) planning anchor.
C) skill.
D) value anchor.
E) career anchor.
Answer: E
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
5) Any attempt to improve managerial performance by imparting knowledge, changing attitudes or
enhancing skills, is called:
5)
A) assessment centre training.
B) T-group training.
C) management development.
D) professional development.
E) career enhancement.
Answer: C
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
6) Amy is the new Director of Learning and Development at a pharmaceutical company, Medica Inc.
She is designing the off the job management development program for Medica and will be
including the case student method of learning. She wishes to improve the effectiveness of this
method for the development of new management hires. Which of the following steps would NOT
increase effectiveness:
6)
A) cases should be scenarios from companies other than that of the trainees.
B) instructors should guard against dominating the case analysis.
C) participants should discuss the case in small groups before class.
D) instructors should act as a catalyst or coach.
E) cases should be actual scenarios from the trainees’ own firm.
Answer: A
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
2
7) The following are advantages of the developmental job rotation technique EXCEPT: 7)
A) testing the trainee and helping identify the person’s strong and weak points.
B) providing a well-rounded training experience for each trainee.
C) avoiding stagnation through constant introduction of new points of view in each department.
D) broadening understanding of all parts of the business.
E) providing experience in analyzing overall company problems.
Answer: E
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
8) A management training technique that involves moving a trainee from department to department
in order to broaden his/her experience and identify strong and weak points is called:
8)
A) job enlargement.
B) developmental job rotation.
C) action learning.
D) global job rotation.
E) job enrichment.
Answer: B
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
9) The employer performs the following career development functions: 9)
A) is altruistic.
B) provides a formal career path.
C) manages employees’ careers.
D) offers career information.
E) acts as coach and appraiser.
Answer: D
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
3
10) In one management training technique, the trainee works directly with the person that he/she is to
replace. This technique is called the:
10)
A) job rotation approach.
B) replacement approach.
C) learning approach.
D) direct replacement approach.
E) coaching/understudy approach.
Answer: E
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
11) The basic behaviour modelling procedure includes the following EXCEPT: 11)
A) transfer of training.
B) computer program training.
C) modelling.
D) social reinforcement.
E) role-playing.
Answer: B
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
12) Amy is the new Director of Learning and Development at a pharmaceutical company, Medica Inc.
She is contemplating implementing an action learning program and is considering the advantages
and disadvantages of this approach for the development of new managers recently hired. The
benefits of action learning to Medica include the following EXCEPT:
12)
A) By working with others, trainees find solutions to major problems.
B) It develops planning skills.
C) It develops problem analysis skills.
D) It encourages teamwork.
E) It benefits the managers department during the training period.
Answer: E
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
4
13) An organization focused on creating, acquiring, and transferring knowledge, and at modifying its
behaviour to reflect new knowledge and insights, is a(n):
13)
A) post-secondary institution.
B) in-house development centre.
C) learning organization.
D) training and development organization.
E) mentoring organization.
Answer: C
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
14) A career-planning workbook underlines the employee’s responsibility to initiate: 14)
A) environmental assessment.
B) the career-development process.
C) self-assessment activity.
D) career workshops.
E) lifelong learning.
Answer: B
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
15) Harry’s competence as a manager was rated very high. How is his competence defined and
measured?
15)
A) forecasting person’s potential
B) predicting career-related decisions
C) predicting environmental assessment
D) measuring career assessment
E) understanding employee needs
Answer: A
Explanation: A)
B)
C)
D)
E)
5

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart