Page contents

Human Heredity Principles And Issues 11th Edition by Michael Cummings – Test Bank

Instant delivery only

In Stock

$28.00

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb100016

Human Heredity Principles And Issues 11th Edition by Michael Cummings – Test Bank

True / False

1. ​Adenine and guanine are nitrogen-containing bases found in nucleic acids.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

DIFFICULTY:

Bloom’s: Remember

REFERENCES:

8-3 The Chemistry of DNA

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-3-2 – Define the terms DNA, RNA, nucleotide, and polynucleotide; and label the nucleotides and polynucleotides in DNA and RNA structures.

2. ​The H5N1 influenza killed more than 50% of those infected.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

DIFFICULTY:

Bloom’s: Remember

REFERENCES:

8-1 Are DNA Vaccines the Answer?

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-1-2 – Outline the procedure used to produce a DNA vaccine and list some of the questions still remaining regarding DNA vaccine use.

3. ​In the early twentieth century, most scientists believed that only nucleic acids were complex enough to carry genetic information.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-2 DNA Is the Carrier of Genetic Information

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-2-4 – Summarize the experiments performed by Oswald Avery, Colin MacLeod, and Maclyn McCarty to isolate the transforming factor, and list two important conclusions about DNA that resulted from this research.

4. ​Rosalind Franklin did not share a part of the 1962 Nobel Prize for Medicine or Physiology because she had died four years earlier.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

DIFFICULTY:

Bloom’s: Remember

REFERENCES:

8-4 The Watson–Crick Model of DNA Structure

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-4-3: – Debate for and against the patentability of genes.

5. ​Because RNA is single-stranded, it does not participate in the regulation of gene expression.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-5 RNA Is a Single-Stranded Nucleic Acid

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-5-1 – Compare the structures and functions of RNA and DNA.

6. ​DNA contains two identical polynucleotide chains.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-3 The Chemistry of DNA

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-3-2 – Define the terms DNA, RNA, nucleotide, and polynucleotide; and label the nucleotides and polynucleotides in DNA and RNA structures.

7. ​A replicated DNA molecule contains one new strand and one old strand.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-6 DNA Replication Depends on Complementary Base Pairing

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-6-1 – Explain the mechanism of semi-conservative DNA replication.

8. ​In June 2013, the U.S. Supreme Court ruled that if a gene is removed from the human body and purified it can be patented.

a.

True

b.

False

ANSWER:

False

DIFFICULTY:

Bloom’s: Remember

REFERENCES:

8-4 The Watson–Crick Model of DNA Structure

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-4-3: – Debate for and against the patentability of genes.

9. ​The interphase nucleus has an internal structure in which each chromosome occupies a distinct region called a chromosome territory.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-7 The Organization of DNA in Chromosomes

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-7-2 – Identify the roles of chromosomal centromeres and telomeres and illustrate chromosomal organization within the cell nucleus.

10. ​The process of transferring genetic information between bacterial cells is accomplished with a transformation factor called DNA.

a.

True

b.

False

ANSWER:

True

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-2 DNA Is the Carrier of Genetic Information

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-2-4 – Summarize the experiments performed by Oswald Avery, Colin MacLeod, and Maclyn McCarty to isolate the transforming factor, and list two important conclusions about DNA that resulted from this research.

Multiple Choice

11. ​The basic building block of DNA and RNA is a(n) ____.

a.

​nitrogenous base

b.

​sugar-phosphate backbone

c.

​amino acid

d.

​nucleotide

e.

​ribose sugar

ANSWER:

d

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-3 The Chemistry of DNA

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-3-2 – Define the terms DNA, RNA, nucleotide, and polynucleotide; and label the nucleotides and polynucleotides in DNA and RNA structures.

12. ​In the Watson–Crick model of DNA structure, the polynucleotide chains ____.

a.

​are of unequal length

b.

​are arranged with the bases forming the backbone of the helix

c.

​form covalent bonds between uracil and adenine

d.

​are oriented in the same direction

e.

​are oriented in opposite directions

ANSWER:

e

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-4 The Watson–Crick Model of DNA Structure

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-4-1 – Describe the Watson–Crick model of DNA structure and explain how it accounts for several properties of genes.

13. ​DNA vaccines ____.

a.

​use RNA to assist in the transformation process

b.

​have been created but are ineffective

c.

​show promise in animal studies and are now in clinical trials

d.

​have been approved by the government to fight several diseases

e.

​sometimes infect the subject with the disease it’s attempting to fight

ANSWER:

c

DIFFICULTY:

Bloom’s: Understand

REFERENCES:

8-1 Are DNA Vaccines the Answer?

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-1-2 – Outline the procedure used to produce a DNA vaccine and list some of the questions still remaining regarding DNA vaccine use.

14. ​After contracting SARS, about ____ percent of the infected died.

a.

​10

b.

​25

c.

​50

d.

​75

e.

​100

ANSWER:

a

DIFFICULTY:

Bloom’s: Remember

REFERENCES:

8-1 Are DNA Vaccines the Answer?

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-1-1 – Outline the procedure used to produce a DNA vaccine and discuss key issues surrounding DNA vaccine use against SARS and other viruses.

15. ​The search for a(n) ____ treatment led to the discovery that DNA carries genetic information.

a.

​pneumonia

b.

​AIDS

c.

​tuberculosis

d.

​influenza

e.

​SARS

ANSWER:

a

DIFFICULTY:

Bloom’s: Remember

REFERENCES:

8-2 DNA Is the Carrier of Genetic Information

LEARNING OBJECTIVES:

HUHE.CUMM.16.8-2-4 – Summarize the experiments performed by Oswald Avery, Colin MacLeod, and Maclyn McCarty to isolate the transforming factor, and list two important conclusions about DNA that resulted from this research.

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart