Page contents

Human Development A Life Span View 6th Edition By Kail -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1133394892
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1133394891

In Stock

Original price was: $80.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002249

Human Development A Life Span View 6th Edition By Kail -Test Bank

Chapter 7—Expanding Social Horizons: Socioemotional Development in Middle Childhood

MULTIPLE CHOICE

1. Liam is learning the values, behaviors, and roles of his culture. In other words, Liam is experiencing
a. direct instruction. c. authoritative parenting.
b. counterimitation. d. socialization.

ANS: D DIF: Easy REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Application

2. Early psychologists like Watson viewed _____ as “all powerful” concerning the development of a child.
a. parents c. teachers
b. peers d. siblings

ANS: A DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
MSC: Factual

3. According to the systems view of families, how many of the following influence a child’s development: neighborhood, school, religious organizations, extended family?
a. 1 c. 3
b. 2 d. 4

ANS: D DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
MSC: Factual

4. Marissa is a researcher who believes that to understand childrearing, you must get beyond looking solely at how parents treat their children and look at the behavior of the children, the behavior of their siblings, the behavior of the parents toward each other, and the neighborhood in which the child lives. It is most likely that Marissa supports a ____ view of childrearing.
a. psychodynamic c. systems
b. blended family d. counterimitation

ANS: C DIF: Difficult REF: 7.1 OBJ: 7.1
MSC: Application

5. The two main dimensions of parental behavior are
a. dominance and counterimitation. c. warmth and control.
b. counterimitation and warmth. d. control and dominance.

ANS: C DIF: Easy REF: 7.1 OBJ: 7.1
MSC: Factual

6. Which parenting style might best be described as “low warmth and high control?”
a. Authoritarian c. Uninvolved
b. Permissive d. Authoritative

ANS: A DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Conceptual

7. Dick and Wendy want their children to work hard. They have rules and expect their children to obey them without question. Dick and Wendy are most likely _____ parents.
a. uninvolved c. authoritative
b. authoritarian d. permissive

ANS: B DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Application

8. The _____ parenting style is best described as both controlling and warm.
a. authoritarian c. permissive
b. authoritative d. uninvolved

ANS: B DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Conceptual

9. When Ki-Jana asks his parents if he can buy a car, his parents say no but sit down and explain to him the reasoning behind their decision. His parents express affection toward him and tell him that they may consider the matter at some later time. Which parenting style best describes Ki-Jana’s parents?
a. Authoritarian c. Uninvolved
b. Permissive d. Authoritative

ANS: D DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Application

10. A permissive parent is best thought of as
a. cold and controlling. c. cold and uncontrolling.
b. warm and controlling. d. warm and uncontrolling.

ANS: D DIF: Moderate REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Conceptual

11. Sally and Dan are quick to express affection toward their son, Zach, and accept most of his behavior. In fact, Zach has never once been punished. Sally and Dan are exhibiting a(n) ____ style of parenting.
a. authoritative c. uninvolved
b. authoritarian d. permissive

ANS: D DIF: Easy REF: 7.1 OBJ: 7.1
KEY: Key Term MSC: Application

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart