Page contents

Dental Public Health and Research, 4th Edition Nathe -Test Bank

Instant delivery only

 

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002115

Dental Public Health and Research, 4th Edition Nathe -Test Bank

Dental Public Health and Research, 4e (Nathe)
Chapter 8 Dental Health Education and Promotion

1) What is a scale that pinpoints a patient’s physical condition on a continuum from death through varying degrees of illness to completely healthy functioning?
A) Wellness scale
B) Healthy living measurement
C) Quality scale
D) Assessment scale
E) None of the above
Answer: A

2) The five-dimensional health model includes all of the following except ________.
A) Emotional
B) Mental
C) Psychological
D) Spiritual
E) Physical
Answer: C

3) When using the five-dimensional health model, a patient’s trust in a dental hygienist would be a positive input to which dimension?
A) Mental
B) Physical
C) Psychological
D) Spiritual
E) Emotional
Answer: E

4) The teaching of health behaviors that bring an individual to a state of health awareness is termed health ________.
A) Instruction
B) Assessment
C) Education
D) Promotion
E) None of the above
Answer: C

5) Informing and motivating people to adopt healthy behaviors is termed ________.
A) Health promotion
B) Health assessment
C) Health instruction
D) Health education
E) None of the above
Answer: A

6) The creation of a dental hygiene operatory section in the city’s children’s museum by the local dental hygiene association would be which type of activity?
A) Health promotion
B) Health education
C) Health instruction
D) Health assessment
E) None of the above
Answer: A

7) For an individual with poor oral care, what must be changed in order for him or her to adopt a healthy behavior such as daily brushing?
A) Life force
B) Instinct
C) Behavior
D) Value
E) None of the above
Answer: D

8) The health belief model suggests that an individual must display a readiness to take action to avoid a disease and then must believe that he/she is ________.
A) Placing value on the disease
B) Changing the behavior
C) Susceptible or vulnerable to the disease/condition
D) Acting in a preventive manner
E) None of the above
Answer: C

9) The changes an individual must make in order to attain health—which include precontemplation, contemplation, preparation, maintenance, and action—are the foundation of which theory?
A) Transtheoretical model
B) Healthy belief model
C) Five-dimensional model
D) Quality-of-life model
E) None of the above
Answer: A

10) Which factor does NOT influence motivation?
A) Attitude
B) Stimulation
C) Competence
D) Need
E) Values
Answer: E

11) The will of an individual to act is a ________.
A) Behavior habit
B) Promotion
C) Behavior change
D) Motivation
E) None of the above
Answer: D
12) Maslow’s hierarchy of needs is arranged in ________.
A) Lower to higher level needs
B) Alphabetical order
C) Multidimensional fields
D) Psychological steps
E) None of the above
Answer: A

13) Which of the following theories reinforces the belief that social pressure is significant in influencing behavior?
A) Transtheoretical
B) Social-cognitive
C) Maslow’s hierarchy
D) Theory of reasoned action
E) None of the above
Answer: B

14) A person’s behavior intent is a combination of knowledge, values, and attitudes, which is emphasized in which theory?
A) Self-efficacy
B) Maslow’s hierarchy
C) Social-cognitive
D) Reasoned action
E) None of the above
Answer: D

15) What occurs when an individual gains control over his/her environment?
A) Social molding
B) Imitation
C) Modeling
D) Competence
E) None of above
Answer: D

16) It is necessary to motivate a population in order to effectively promote value adoption and behavior change.
Answer: TRUE

17) The theory of reasoned action focuses on the belief that people make rational decisions based on intent.
Answer: TRUE

18) The social-cognitive theory postulates that an individual needs to be made aware of a health issue before he/she can act on it.
Answer: FALSE

19) The primary goal of dental health education is the prevention of disease utilizing appropriate dental health interventions.
Answer: TRUE

20) The last step in the learning ladder is the involvement step.
Answer: FALSE
Choose the item in column 2 that best matches each item in column 1.

A) Self-determination theory
B) Modeling behavior
C) Empowerment
D) Classical conditioning
E) Operant conditioning

21) This model emphasizes providers and patients working together toward treatment.

22) This theory is a macrotheory of human motivation concerned with the functioning of personality within social contexts.

23) This theory suggests that individuals become conditioned to specific stimuli to act in a specific way.

24) This theory is based on the concepts of rewards and punishments.

25) This theory suggests that learning can be facilitated through imitation.

Answers: 21) C 22) A 23) D 24) E 25) B

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart