Page contents

Aging And Society Canadian Perspectives 7th Edition by by Lori Campbell, Herbert – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 0176562265
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-0176562267

In Stock

Original price was: $70.00.Current price is: $30.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1001714

Aging And Society Canadian Perspectives 7th Edition by by Lori Campbell, Herbert – Test Bank

CHAPTER 2: THEORIES AND METHODS

MULTIPLE CHOICE

1.In 1980, the Gerontological Society surveyed 111 scholars to establish a core program for the field of gerontology. Though the experts disagreed as to the content and boundaries of the field, which of the following items did the scholars collectively believe?

a.

Three areas of study should form the core of the curriculum.

b.

The socioeconomic-environmental aspects of aging should be the main focus of courses at the introductory level.

c.

A consensus on the definition must be reached before gerontology can grow as a discipline.

d.

A comprehensive program would be difficult to construct because of problems in deciding what aspects of aging are the most important.

ANS: A REF: 22 BLM: REM

2.Which area of study in gerontology examines the physiological and health changes that occur as people age?

a.

physio-environmental studies

b.

cohort medical studies

c.

psycho-physiological studies

d.

biomedical studies

ANS: D REF: 22 BLM: REM

3.Which of the following would be an example of a psychosocial study in gerontology?

a.

formal social supports

b.

causes of dementia

c.

relationships between individuals and groups

d.

effects of healthcare systems

ANS: C REF: 22 BLM: HO

4.George is conducting research about the effects of aging on the educational structure as well as the effects of social structures on older people. Which area of gerontology is he studying?

a.

psychosocial studies

b.

socio-individual studies

c.

multi-stage development social studies

d.

socioeconomic-environmental studies

ANS: D REF: 22 BLM: HO

5.Which areas of research are combined in the field of social gerontology?

a.

socioeconomic-environmental, psychosocial, and practice-related research

b.

biomedical and socioeconomic-environmental research

c.

psychosocial, social policy, and social sciences research

d.

biological, psychological, and health sciences research

ANS: A REF: 22 BLM: REM

6.Which field looks at aging from the points of view of both the individual and the social system?

a.

geriatrics

b.

psychosocial studies

c.

social gerontology

d.

didactic-senescence

ANS:CREF:22BLM: REM

7.Why do social gerontologists examine the biological and physical changes that occur in old age?

a.

to adapt the research obtained to their field of study

b.

to study the relationship between biological aging and personal relationships

c.

to see how the changes affect the individual or society as a whole

d.

to establish a unified basis for the studies of biomedical, psycho-social, and socioeconomic-environmental studies

ANS: C REF: 23 BLM: HO

8.What do social gerontologists use to guide their research and interpret the results of studies?

a.

statistics and demographics

b.

test sampling

c.

theories

d.

focus groups

ANS:CREF:23BLM: REM

9.How is a theory deemed to be a valuable tool for a researcher?

a.

It gives concrete and final answers to questions.

b.

It provides practical information for the development of social programs and interventions.

c.

It provides essential trivial information about aging.

d.

It explains all the facts about aging.

ANS: B REF: 23 BLM: HO

10.According to the text, how does a researcher select a theory to use in order to explain a set of research findings?

a.

according to the researcher’s sense of how the world works

b.

according to the original hypotheses of the study

c.

according to recent academic trends

d.

according to journal preferences and peer reviews

ANS: A REF: 23 BLM: REM

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart