Page contents

Accounting Information Systems The Processes And Control 2nd Edition By Leslie Turner -Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1118162307
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1118162309

In Stock

Original price was: $50.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002184

Accounting Information Systems The Processes And Control 2nd Edition By Leslie Turner -Test Bank

ACCOUNTING INFORMATION SYSTEMS/2e
TURNER / WEICKGENANNT
Test Bank: CHAPTER 6: IT Governance

NOTE: All new or adjusted questions are in red. New questions are identified by the letter A as part of the question number; adjusted questions are identified by the letter X as part of the question number.

End of Chapter Questions:

1. IT governance includes all but which of the following responsibilities?
A. Aligning IT strategy with the business strategy
B. Writing programming code for IT systems
C. Insisting that an IT control framework be adopted and implemented
D. Measuring IT’s performance

2. Which phase of the system development life cycle includes determining user needs of the IT system?
A. Systems planning
B. Systems analysis
C. Systems design
D. Systems implementation

3. Which of the following is not part of the system design phase of the SDLC?
A. Conceptual design
B. Evaluation and selection
C. Parallel operation
D. Detailed design

4. Which of the following feasibility aspects is an evaluation of whether the technology exists to meet the need identified in the proposed change to the IT system?
A. Technical feasibility
B. Operational feasibility
C. Economic feasibility
D. Schedule feasibility

5. The purpose of the feasibility study is to assist in
A. Selecting software
B. Designing internal controls
C. Designing reports for the IT system
D. Prioritizing IT requested changes

6. Within the systems analysis phase of the SDLC, which of the following data collection methods does not involve any feedback from users of the IT system?
A. Documentation review
B. Interviews using structured questions
C. Interviews using unstructured questions
D. Questionnaires

7. A request for proposal (RFP) is used during the
A. Phase-in period.
B. Purchase of software
C. Feasibility study
D. In-house design

8. Which of the following steps within the systems implementation phase could not occur concurrently with other steps, but would occur at the end?
A. Employee training
B. Data conversion
C. Software programming
D. Post-implementation review

9. Each of the following are methods for implementing a new application system except:
A. Direct cutover
B. Parallel
C. Pilot
D. Test

10. A retail store chain is developing a new integrated computer system for sales and inventories in its store locations. Which of the following implementation methods would involve the most risk?
A. Direct cutover
B. Phased-in implementation
C. Parallel running
D. Pilot testing

11. The use of the SDLC for IT system changes is important for several reasons. Which of the following is not part of the purposes of the SDLC processes?
A. As a part of strategic management of the organization
B. As part of the internal control structure of the organization
C. As part of the audit of an IT system
D. As partial fulfillment of management’s ethical obligations

12. Confidentiality of information is an ethical consideration for which of the following party or parties?
A. Management
B. Employees
C. Consultants
D. All of the above.

ANSWERS TO QUESTIONS 1 – 12 (FROM THE TEXTBOOK)
1. B 5. D 9. D
2. B 6. A 10. A
3. C 7. B 11. C
4. A 8. D 12. D

TEST BANK – CHAPTER 6 – MULTIPLE CHOICE

13. The process of determining the strategic vision for the organization, developing the long-term objectives, creating the strategies that will achieve the vision and objections, and implementing those strategies is referred to as
A. IT Governance
B. Strategic Governance
C. Strategic Management
D. IT Management

14. A structure of relationships and processes to direct and control the enterprise in order to achieve the enterprises’s goals by adding value while balancing risk versus return over IT and its processes is called:
A. IT Governance
B. Strategic Governance
C. Strategic Management
D. IT Management

15. To fulfill the management obligations that are an integral part of IT governance, management need not focus on:
A. Aligning IT strategy with the business strategy
B. Hiring an acceptable IT manager
C. Measuring IT’s performance
D. Insisting that an IT control framework be adopted and implemented

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart