Page contents

Abnormal-Psychology-An-Integrative-Approach-David-H.-Barlow-7th-Edition-Test-Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 9788131500644
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-8131500644

In Stock

Original price was: $55.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002163

Abnormal-Psychology-An-Integrative-Approach-David-H.-Barlow-7th-Edition-Test-Bank

1. All of the following are classified as somatic symptom and related disorders EXCEPT
a. dissociative identity disorder. b. factitious disorder
c. conversion disorder. d. illness anxiety disorder.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
2. The common aspect of all somatic symptom disorders is a maladaptive or excessive
a. belief that a serious medical condition will cause death.
b. belief that one’s appearance is ugly.
c. response to physical or associated health symptoms.
d. concern with the meaning of a physical pain.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
3. Hippocrates and the Egyptians before him thought that hysterical disorders were the result of a _________.
a. dysfunctional ovary b. tense vagina
c. wandering uterus d. none of these
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
NOTES: NEW
Powered by Cognero Page 1
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
4. According to psychological theory, neuroses stem from
a. underlying unconscious conflicts.
b. the clash of conscious and unconscious therapy.
c. dream process.
d. identity concepts.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: conceptual
5. Illness anxiety disorder exists when
a. a person is excessively concerned about being sick, even when only experiencing minor symptoms.
b. real physical illness is exaggerated to the point where the patient can only focus on the pain.
c. the patient has an unrealistic fear of contacting germs.
d. the patient is truly ill but does not trust the medical establishment enough to seek treatment.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
6. An essential element of illness anxiety disorder is __________.
a. psychosis b. worry
c. depression d. dissociation
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
Powered by Cognero Page 2
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
7. Joe just ate six chili dogs and drank a liter of soda. If Joe suffers from illness anxiety disorder, he would probably
interpret any resulting stomach discomfort as
a. his own fault for eating so much.
b. the result of poor quality food.
c. gas pains from overeating.
d. a sign that something is seriously wrong with his stomach.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Applied
8. Panic disorder shares several common characteristics with both somatic symptom disorder and illness anxiety
disorder. Which of the following is not one of those shared features?
a. Age of onset b. Running in families
c. Personality characteristics d. Manner in which anxiety is expressed
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
9. Clients with illness anxiety disorder are likely to
a. avoid doctors.
b. avoid unnecessary medical procedures.
c. soon reject assurances that they are healthy.
d. ignore the long-term process of illness.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
Powered by Cognero Page 3
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
10. Since Jane has been diagnosed with illness anxiety disorder, we can expect her to see her physician
a. often and feel completely reassured that there is nothing wrong with her health.
b. rarely but continue to believe that she is quite ill.
c. almost never because she does not trust physicians.
d. often but continue to be anxious about her health anyway.
ANSWER: d
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Applied
11. Although Jill feels fine now and believes that she is healthy, she still worries endlessly about developing a serious
illness. Most likely Jill would be diagnosed with
a. illness anxiety disorder. b. conversion disorder.
c. somatization disorder. d. body dysmorphic disorder.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Applied
12. Although both panic disorder patients and persons with somatic symptom disorder tend to misinterpret bodily
sensations, patients with panic disorder
a. are having real physical sensations, while the sensations of those with somatic symptom disorder are “all in
their heads.”
b. tend to fear immediate catastrophe, while those with somatic symptom disorder tend to fear long-term illness.
c. are having imagined physical sensations, while those with somatic symptom disorder are experiencing real
physical sensations.
d. tend to ignore the symptoms of their first attacks, while those with somatic symptom disorder tend to seek
immediate medical treatment following the first indication of pain.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficult
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 4
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
13. Minor, physical complaints are common among ____________.
a. young children b. adolescents
c. the middle aged d. the elderly
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Applied
NOTES: NEW
14. With regard to a diagnosis of somatic symptom disorder, women are
a. equally likely as men to be diagnosed.
b. less likely than men to be diagnosed.
c. more likely than men to be diagnosed.
d. more likely than men to be diagnosed during middle to late adulthood but no more likely than men to be
diagnosed during teen years and early adulthood.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
15. Disorders such as koro and dhat that are similar to somatic symptom disorders demonstrate the
a. influence of culture on psychopathology.
b. physical basis of many hypochondriacs’ complaints.
c. difficulty of accurately diagnosing hypochondriasis.
d. influence of genetics on psychopathology.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 5
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
16. Although it’s name has changed from DSM-IV to DSM-5, hypochondriasis is essentially an emotional disturbance
triggered by
a. physical pathology.
b. misinterpretation of normal physical sensations.
c. social concerns.
d. severe or unusual physical sensations.
ANSWER: b
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
17. Studies suggest that patients with somatic symptom disorder or illness anxiety disorder are characterized by a
tendency to
a. interpret ambiguous stimuli as threatening. b. minimize physical symptoms.
c. have low sensitivity to perceived illness. d. avoid bad news cues.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
18. Paradoxically, an effective treatment for somatic symptom disorder and illness anxiety disorder involves helping the
patient to focus on
a. creating their own symptoms.
b. ignoring their own symptoms.
c. getting reassurance about their symptoms.
d. understanding other life stressors.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficult
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Conceptual
Powered by Cognero Page 6
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
19. With regard to the treatment of illness anxiety disorder and somatic symptom disorder, some research supports the
use of __________.
a. conditioning
b. psychoanalysis
c. cognitive-behavioral treatment and stress reduction
d. humanistic therapy
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
20. With regard to the treatment of somatic symptom disorder and illness anxiety disorder, research exploring the use
of reassurance in a process called “explanatory therapy” showed that
a. some significant gains were achieved.
b. reassurance did not work for hypochondriacs.
c. reassurance showed some gains but they lasted less than several days.
d. the gains were so significant that participants were essentially “cured.”
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Difficult
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
21. In terms of antidepressant medication treatments for somatic symptom disorder, the most accurate statement based
on the research so far is
a. antidepressants are effective but not significantly different from a placebo condition.
b. antidepressants are not effective.
c. some reports suggest that antidepressants may be effective, but placebo-controlled studies have not been
performed.
d. placebo-controlled studies have been performed and the results suggest that antidepressants work for some
hypochondriacs but not for most.
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
Powered by Cognero Page 7
Name: Class: Date:
Chapter 06: Somatic Symptom and Related Disorders and Dissociative Disorders
SOMATOFORM AND DISSOCIATIVE DISORDERS
22. Research suggests that somatic symptom disorder often occurs in families with a strong tendency toward
__________.
a. antisocial personality disorder b. schizophrenia
c. depression d. obsessive-compulsive disorder
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
23. A possible link between antisocial personality disorder and somatic symptom disorder is _____________.
a. a lack of impulse control b. lack of aggression
c. social isolation d. dependence
ANSWER: a
POINTS: 1
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factual
24. The hypothesized connections between somatic symptom disorder and antisocial personality disorder
are
a. poor modeling by parents and other authority figures.
b. sibling rivalry and attention deficits.
c. pleasure seeking and impulsivity.
d. genetic defects and poor nutrition.
ANSWER: c
POINTS: 1
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Somatic Symptom and Related Disorders
OTHER: TYPE: Factua

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart