Page contents

Abnormal Child Psychology 6th Edition Mash Wolfe – Test Bank

Instant delivery only

  • ISBN-10 ‏ : ‎ 1337599158
  • ISBN-13 ‏ : ‎ 978-1337599153

In Stock

Original price was: $50.00.Current price is: $28.00.

Add to Wishlist
Add to Wishlist
Compare
SKU:tb1002225

Abnormal Child Psychology 6th Edition Mash Wolfe – Test Bank

chapter 06

1. Leo Kanner used the term early infantile autism, which literally means ____.
a. absence of language
b. need of sameness

c. outside of oneself

d. within oneself

ANSWER: d
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: ASD Spectrum Disorder (ASD)
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

2. Early theories about autism attributed the autistic child’s behaviors to ____.
a. biological abnormalities of the brain

b. the inability to integrate senses

c. the parent’s wish that the child not exist
d. lack of stimulating environments

ANSWER: c
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: ASD Spectrum Disorder (ASD)
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

3. A DSM-5 diagnosis of ASD will be based on ____.
a. five different subtypes

b. one overarching category
c. dimensional symptoms

d. easily separated symptoms
ANSWER: b
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: ASD Spectrum Disorder (ASD)
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

4. Which statement about ASD is true?
a. ASD is a subtype of Asperger’s disorder.
b. ASD is a single domain disorder.

c. ASD is a disorder children outgrow.

d. ASD is a neurodevelopmental disorder.
ANSWER: d
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: ASD Spectrum Disorder (ASD)
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

5. Which statement about the social skills of children with ASD is true?
a. Children with ASD experience profound difficulties relating to others, even when they have average or above-average intelligence.
b. Children with ASD experience profound difficulties relating to others, but only when they have below-average intelligence.
c. Children with ASD experience profound difficulties relating to others, but only when they have co-occurring ID.
d. Children with ASD experience profound difficulties relating to others, but only when they have below-average intelligence and no useful language.
ANSWER: a
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

6. Children who have been diagnosed with ____ have deficits in recognizing facial expressions. a. depression
a. depression
b. ASD
c. ADHD

d. anxiety

ANSWER: b
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

7. Joint attention refers to the ability to ____.
a. communicate with two people at the same time

b. coordinate one’s focus of attention on another person and an object of mutual interest
c. hold a conversation on two different topics

d. pay attention to the conversation that two other people are having

ANSWER: b
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

8. With respect to attachment, most children with ASD ____.
a. do not form meaningful social attachments to their parents

b. form indiscriminate attachments with any adult

c. do not form attachments with any individual except their parents
d. prefer their caregivers over unfamiliar adults

ANSWER: d
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

9. Children with ASD ____.
a. have reduced sharing of emotions

b. initial most social interactions

c. tend to listen to the speaker

d. make exaggerated facial expressions
ANSWER: a
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

10. The use of protodeclarative gestures requires ____.
a. verbal ability and shared social attention

b. theory of mind and verbal ability

c. implicit understanding and shared social attention
d. intelligence and shared social attention

ANSWER: c
DIFFICULTY: Moderate
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

11. ____ children with ASD do not develop any useful language.
a. All

b. The majority of

c. Approximately half of
d. A small number of

ANSWER: c
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

12. Children with ASD are most likely to use ____.
a. instrumental gestures

b. expressive gestures

c. protodeclarative gestures
d. joint social behaviors

ANSWER: a
DIFFICULTY: Easy
REFERENCES: Core Deficits of ASD
KEYWORDS: Bloom’s: Understand

 

Reviews

There are no reviews yet.

Write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product has been added to your cart